Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Rasizam je svugdje, pogledajte samo kako tretiramo migrante'

'Rasizam je svugdje, pogledajte samo kako tretiramo migrante'
8

Raheeem Sterling ima dvoje djece, nogometaš je i može ga kritizirati tko god hoće, ali da to netko radi zbog boje njegove kože? To nema nikakvog smisla, moramo ga štiti, rekao je trener Cityja Pep Guardiola

VIDEO

Chelsea je u subotu pobijedio Manchester City 2-0 u engleskom prvenstvu Pobjedu je zasjenio ispad nekolicine domaćih navijača koji su rasistički vrijeđali nogometaša Manchester Cityja Raheema Sterlinga, koji je na uvrede uzvratio smiješkom.

POGLEDAJTE GALERIJU

Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge
8
| Foto: Steven Paston/Press Association/PIXSELL

Navijač: Izgubio sam posao, vrijeđao sam ga, ali nisam rasist

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Četvorici navijača Chelseaja više neće biti tako smiješno jer im je klub ukinuo godišnje ulaznice i zabranio dolazak na Stamford Bridge. Među tom četvoricom je Colin Wing (60), koji tvrdi kako nije rasistički vrijeđao Sterlinga.

Kaže da mu je vikao da je 'mančesterska pi*ka'.

- Izgubio sam posao i otkazali su mi pretplatu jer svi misle da sam rasist. Sad su valjda svi dobili ono što su htjeli. Sramim se svog ponašanja, psovao sam, ali nisam ga rasistički vrijeđao. Na Chelseajeve utakmice idem 50 godina, često me snima kamera jer sam odmah uz teren i da sam ovo radio prije, sigurno bi me već uhvatili i kaznili - rekao je Colin Wing, suprug i otac dvoje djece.

- Ispričavam se Raheemu i nadam se da će prihvatiti ispriku i pokazati da je bolji čovjek od mene. Bio sam potpuno van kontrole. Iako to nije bio rasistički ispad, nisam to smio učiniti. Sad bih samo htio da me svi puste na miru jer sam dobio otkaz i više ne smijem na utakmice Chelseaja - rekao je Colin Wing. 

Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge

'Moramo zaštiti Raheema'

Policija je otvorila istragu i Colin je s još trojicom osumnjičen za rasističko vrijeđanje. Nije ovakvo ponašanje iznenadilo trenera 'građana' Guardiolu.

- Rasizam? Pa pogledajte samo kako se odnosimo prema migrantima i izbjeglicama. Pa i naši djedovi i bake su bili izbjeglice, pogledajte kako ih sada društvo tretira. Zbog toga se moramo boriti svaki dan, rasizam je svugdje oko nas - rekao je Guardiola.

- Raheeem Sterling ima dvoje djece, nogometaš je i može ga kritizirati tko god hoće, ali da to netko radi zbog boje njegove kože? To nema nikakvog smisla, moramo ga štiti. Teško je shvatiti što se sve događalo crnicima kroz povijest, žalosno je da su u 21. stoljeću i dalje u ovakvoj poziciji. Moramo biti bolji, svi mi. Sport je jedan od načina da to popravimo jer živimo ga kroz druge, različite ljude - dodao je Guardiola.

Sterling: Morao sam ovo napraviti

Raheem Sterling nije htio šutjeti, iako je mogao. Trpio je svakakve uvrede, ali rasizam je jednostavno nešto preko čega nije mogao prijeći. 

- Napravio sam to jer znam da je tamo negdje 15-godišnji dječak ili 15-godišnja curica koji će proći kroz ovakve stvari. Nadam se da će to što sam rekao što se dogodilo pomoći da spriječimo ovakve stvari ili ih barem smanjimo. Uvijek razmišljam o djeci i budućim generacijama - rekao je Sterling.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio