Raspad u Lakersima! Magic je dao otkaz jer se želi zabavljati | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 4

Raspad u Lakersima! Magic je dao otkaz jer se želi zabavljati

Raspad u Lakersima! Magic je dao otkaz jer se želi zabavljati
1

Volim svoju slobodu, imam sjajan život izvan košarke i zadovoljan sam što se vraćam tom životu, rekao je Magic Johnson i otišao s pozicije predsjednika Lakersa na kojoj je bio dvije godine...

VIDEO

Danas sam odlučio napustiti svoje mjesto predsjednika, rekao je Johnson na konferenciji za novinare uoči početka zadnje utakmice sezone za Lakerse i šokirao sve. Jedan od najvećih Lakera u povijesti stigao je u klub prije dvije godine kako bi ga vratio na stare staze slave, no nekim nelogičnim potezima klub je tonuo sve dublje i dublje.

Doveo je veterane poput Beasleya, Ronda i McGEEJA, riješio se Ivice Zupca, a taj posljednji potez naljutio je navijače jer ga je doslovno za šaku dukata proslijedio u ljute rivale Clipperse.

- Volim svoju slobodu, imam sjajan život izvan košarke i zadovoljan sam što se vraćam tom životu - kazao je.

Johnson (59) je dao naslutiti da postoje neslaganja s drugim čelnicima Lakersa oko budućnosti trenera Lukea Waltona, nakon razočaravajuće sezone za kalifornijski klub unatoč dolasku super zvijezde LeBron Jamesa.

- (Luke Walton) može tako sačuvati svoje mjesto i stvoriti ekipu i voditi je kako želi - pojasnio je.

Johnson je rekao da o svojoj odluci nije unaprijed izvijestio izvršnu predsjednicu i suvlasnicu ekipe Jeanie Buss, koja ga je i nagovorila da preuzme kormilo Lakersa prije nešto više od dvije godine.

Johnsonova ostavka epilog je sezone 2018-19 u kojoj klub šestu godinu zaredom nije uspio izboriti NBA finale. Ova sezona najavljivala se kao prijelomna, stigao je LeBron James kao spasitelj, no to nije dugo potrajalo. Kvaliteta rostera koštala ih je na kraju doigravanja, a u trenutku spremanja za iduću sezonu, Johnson je odlučio napustiti brod koji tone i iskočiti na vrijeme.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner