Obavijesti

Sport

Komentari 102

Rasprodani Maksimir će gorjeti: Evo gdje gledati najveći derbi

Rasprodani Maksimir će gorjeti: Evo gdje gledati najveći derbi

Bit će to nogometna fešta za kraj sjajne sezone, ali sve bi mogla pokvariti kiša koja prijeti Zagrebu. Utakmica počinje u 20 sati, prijenos je na Areni Sport 1

VIDEO

Još samo jedno kolo ostalo je do kraja jedne od najneizvjesnijih sezona HNL-a, ali Dinamo je sve nedoumice riješio prije velikog derbija na Maksimiru. 'Modri' su prošle nedjelje pobijedili Šibenik (2-0) i pred više od 1500 svojih navijača na Šubićevcu osigurali 23. naslov prvaka.

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov VIDEO

Hajduk je tako ostao kratkih rukava i o naslovu se neće odlučivati u 'vječnom derbiju' večeras na Maksimiru, već će Dinamo pred očima najljućeg rivala podignuti trofej na svome stadionu i proslaviti titulu. Uz to, 'modri' će biti posebno nabrijani jer ove sezone ne da nisu pobijedili Hajduk, nego nisu zabili ni gol. Gosti s Poljuda slavili su 2-0 i 1-0, dok je jednom bilo 0-0. Splićani su osigurali drugo mjesto nakon deset godina i bez obzira što utakmica nema nikakvog značaja, to je ipak najveći hrvatski derbi koji donosi posebnu draž.

Uz vatrenu atmosferu, igrat će se na sto posto. Bez obzira što derbi ne donosi rezultatsku važnost, čast je čast. 'Bili' žele svim silama pokvariti feštu na Maksimiru pa i održati formu uoči finala Kupa, a Dinamo želi pokazati nadmoć i pobjedom protiv najvećeg rivala zaključiti ovu sezonu.

Ante Čačić neće računati na Stefana Ristovskog, a obzirom da Hajduk u četvrtak čeka finale, nema potrebe trošiti najjače snage, pa je pitanje s kakvim sastavom će zaigrati Valdas Dambrauskas. Nikola Kalinić je otpao, nema Katića ni Eduoka, a možda na terenu neće biti ni Marka Livaje. 

- Još je par igrača na koje moramo pripaziti, ali moramo razmišljati i o finalu Kupa i procjeni rizika. Kup je utakmica sezone i posložiti ćemo optimalnu momčad, podijeliti minutažu i nećemo previše riskirati s igračima. Mijenjat ćemo momčad, ali nećemo mijenjati mentalitet, idemo u Maksimir odigrati ozbiljno i na pobjed - rekao je Dambrauskas. 

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske

Ante Čačić je došao u Dinamo kao spasitelj uoči posljednjih pet kola i napravio ono što se od njega tražio. Vratio je momčadi pobjednički mentalitet i obranio naslov. Upravo zbog toga je velika mogućnost da ga i sljedeće sezone vidimo na klupi, a on je ovako najavio utakmicu.

- Ispred nas je zadnje kolo, utakmica protiv vječnog rivala, veliki derbi, bez obzira na to što je prvenstvo riješeno. No ta će utakmica imati natjecateljski karakter, dolazi nam Hajduk koji se dignuo, odradio odličnu sezonu i ispred sebe ima finale kupa. Oni će željeti ostati u dobrom raspoloženju, a mi ćemo učiniti sve da pred svojim navijačima, koji će doći u velikom broju, pobijedimo. Naša obveza je pred sjajnim dekorom proslaviti titulu na najbolji način, prvi put pobijediti Hajduk ove sezone - kazao je Čačić. 

Maksimir je rasprodan u svega sat vremena, na stadionu se očekuje 22.952 gledatelja, što je najviše u HNL-u u posljednjih sedam godina i famoznog derbija s Hajdukom na ljeto 2015. godine kada su Boysi prekinuli bojkot i napunili Maksimir. Tada se skupilo više od 23 tisuće navijača. 

Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige

Od tada, više od 15 tisuća ljudi u HNL-u na Maksimiru bilo je samo u studenom 2019. kada su Hajduk i Dinamo remizirali (1-1). Istina, u međuvremenu se "pojavila" korona, pazilo se na epidemiološke mjere, ali navijača je proteklih mjeseci moglo i moralo biti više. Pogotovo u ovakvoj neizvjesnoj i dramatičnoj završnici sezone u kojoj se Dinamo praktički do posljednjeg kola borio za naslov. 

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

Bit će to nogometna fešta za kraj sjajne sezone, ali sve bi mogla pokvariti kiša koja prijeti Zagrebu. Utakmica počinje u 20 sati, prijenos je na Areni Sport 1, a emisija počinje sat vremena ranije. 

Na istom programu će nešto ranije svoju sezonu zaključiti trećeplasirana i četvrtoplasirana momčad prvenstva. Rijeka će od 15 sati ugostiti Hrvatski dragovoljac koji se od sljedeće sezone vraća u drugi rang, a Osijek od 17 sati gostuje kod Gorice. Treće mjesto je osigurano, ali Nenad Bjelica priželjkuje pobjedu za dostojan oproštaj od sezone. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida