Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Razišli smo se džentlmenski, nastavljam kao iskreni navijač'

Ja sam uvijek govorio da, ako sam ja problem da je to najlakše riješiti, ali dovoljno dugo sam u sportu da vidim da je problem puno dublji, rekao je Neven Spahija

VIDEO

Iznenađen sam, mislio sam da ću puno vremena provesti kao Nevenov pomoćnik, rekao je Slaven Rimac dan nakon Spahijine ostavke, koja je igračku legendu promovirala u novog trenera Cibone.

- Slaven je trajno rješenje. O njemu ovisi koliko dugo će ostati, ali ne tražimo novog trenera - objasnio je sportski direktor Vlado Vanjak.

- Izbor je logičan, momčad je praktički ista kao i lani, kad je također bio pomoćnik, poznaje igrače i odluka je bila jednostavna - dodao je Vanjak, koji tvrdi da se Spahiju nije moglo razuvjeriti od ostavke:

- Tako je odlučio, a kad on nešto odluči, ne mijenja mišljenje.

Igrači su svjesni da ni igra ni rezultati nisu bili bajni, iako Cibona ima samo jednu pobjedu manje od drugoplasiranog u ABA ligi. Trn u oku je Europa, u kojoj je niz poraza porastao na 28, ali Eurokup je ionako za klub manje važno natjecanje iako jedna pobjeda za prekid niza sve bi rasteretila. 

Ipak, Spahija više nije mogao izaći na kraj s Amerikancima, demotiviranima zbog neisplaćenih ugovornih rata. Sad su oni Rimčev problem.

- Ambiciozne momčadi ponekad ne igraju dobro i po nekoliko mjeseci. Nadam se da će ova promjena stvoriti pozitivni šok i da će se stvoriti kemija, ali ne ide to samo od sebe - rekao je Rimac, koji je nekad igrao s trojicom igrača kojima je u četvrtak postao trener.

- Sa Žižićem i Kusom igrao sam u Ciboni, a s Blassingameom u AEK-u. Očekujem da mi oni budu oslonac. Trener i igrači moraju se međusobno respektirati i onda neće biti problema - dodao je Rimac, koji će na klupi debitirati večeras u 21 sat na gostovanju kod Krke u Novome Mestu.

Spahija: Razišli smo se džentlmenski

Morao sam reagirati, iz aviona se vidjelo koji je Cibonin problem. Ja sam uvijek govorio da, ako sam ja problem da je to najlakše riješiti, ali dovoljno dugo sam u sportu da vidim da je problem puno dublji - rekao je Neven Spahija:

- Ciboni želim sve najbolje, moj pomoćnik i bivši igrač nastavlja posao, a ja nastavljam kao iskreni navijač.

'Vukovi' su u financijskim problemima.

- Deblokiranje računa? Nitko mi nije rekao da je klub blizu rješenja, rekli su mu da je moguća tek u siječnju, veljači, a ovdje je trebalo reagirati odmah.

Svi su bili nervozni, ovo je sredina u kojoj se ne da dulje trpjeti poraze.

Kaže kako nije uvjetovao ostanak odlaskom Amerikanaca.

- Ne bih apostrofirao Strawberryja i Blassingamea kao problem. I Janning je Amerikanac pa je iz dana u dan sve bolji. Planinić nije u formi, ali ne mogu mu prigovoriti na pristupu.

Spahija ostaje 'prijatelj' s čelnicima.

- Razišli smo se džentlmenski. Svatko tako zna doći u klub, ali ne i otići. Ja sam uvijek džentlmenski i dolazio i odlazio.

Više nije htio čekati: Spahija je spakirao kofere i napustio klub

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige