Obavijesti

Sport

Komentari 39

Razuvjerile su sve! Hrvati su oduvijek bili odlični u rukometu

Razuvjerile su sve! Hrvati su oduvijek bili odlični u rukometu

Uspjeh hrvatskih rukometašica na Euru odjeknuo je u medijima diljem Europe i svijeta, a posebnu pažnju posvetili su mu mediji u susjednim zemljama. Svima je zajedničko jedno: dive se uspjehu "kraljica šoka"

VIDEO

Bronca hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu nije odjeknula samo u domovini, već i u inozemstvu. Mnogi su nas vidjeli kući već nakon prvog kruga, ali bajka je završila povijesnom medaljom.

Stoga ne čude ni hvalospjevi svjetskih medija opisujući pobjedu u nedjeljnoj utakmici za broncu nad Danskom 25-19. Prva je to medalja neke hrvatske ženske seniorske reprezentacije na velikim natjecanjima u ovom stoljeću.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatice, kraljice s broncom oko vrata

Pokretanje videa...

rukometašice 02:06

"Čudo! Hrvatski su se snovi ostvarili! Prva medalja ikad!", piše poznati najveći rukometni portal Handball-Planet.

"Totalne autsajderice Eura priredile su jednu od najvećih rukometnih priča ikad osvojivši broncu protiv domaće reprezentacije Danske pobjedom 25-19", dodali su.

Nakon izjednačenoga prvog poluvremena, Hrvatice su furiozno odigrale drugo i ostavile Dankinje bez gola od 41. do 58. minute, napravivši pritom seriju 7-0.

EHF Euro Women

"Malobrojni su Hrvatskoj dali šansu prije početka turnira, ali razuvjerile su sve kladionice pobijedivši domaćina Dansku i osvojile prvu medalju ikad na velikim natjecanjima", pišu na Olympic Channelu, službenom portalu Međunarodnoga olimpijskog odbora.

"Bilo je zadovoljstvo gledati autsajderice kako igraju slobodno, zabavljaju se i pružaju nezaboravne trenutke. Čak su i medalje primile s krunama na glavi", dodali su.

I susjedi su posvetili pažnju uspjehu Hrvatske, pa tako srpski Kurir piše:

"Povijesni uspjeh susjeda: Hrvatska brončana na Europskom prvenstvu u rukometu! Ovo je najveći uspjeh hrvatskog ženskog rukometa. Hrvatice su pružile fantastičnu partiju."

EHF Euro Women

A Blic je otišao korak dalje.

"Cijela Hrvatska slavi zbog ovoga. Povijesni uspjeh rukometašica, ovo su čekale od raspada Jugoslavije! Hrvati su oduvijek bili dobri u rukometu, naravno od osamostaljenja, ali uspjesi su uglavnom bili rezervirani za muške selekcije. Sad se proslavila i ženska rukometna reprezentacija", napisali su na srpskom portalu.

Slovenski Siol istaknuo je reprezentacije koje su morale čestitati izabranicama Nenada Šoštarića.

"Hrvatske rukometašice pravi su hit ovogodišnjeg Eura u Danskoj. Na koljena su u prvom krugu bacile Mađarice, Srpkinje i svjetske prvakinje Nizozemke, u drugom Rumunjke i Njemice pa izgubile od Norvežanki i Francuskinja u polufinalu. A u malom finalu sjajnom su izvedbom u drugom poluvremenu došle do bronce", pišu Slovenci.

Croatia vs Denmark

U susjedstvu će se za dvije godine igrati idući Euro. Osim Slovenije, sudomaćini su Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

"Izabranice Nenada Šoštarića potpuno su zasjenile domaću reprezentaciju Danske, trostruke europske prvakinje iz 1994., 1996. i 2002.", istaknuli su iz Žurnala24.

POGLEDAJTE SLAVLJE RUKOMETAŠICA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome