Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Real me htio dovesti, ali nisam htio napustiti Šahtar. Ponosan sam što mi je Modrić prijatelj'

'Real me htio dovesti, ali nisam htio napustiti Šahtar. Ponosan sam što mi je Modrić prijatelj'

Modrić je inteligentan i pravi je profesionalac, može igrati dokad bude htio. I ja sam mogao nastaviti, imao sam ponude iz Italije, ali važno je znati i kad se treba povući, rekao je Srna za AS

VIDEO

U ljeto 2019. godine, u 37. godini života, odlučio je reći zbogom nogometu. Barem onom igračkom dijelu.

Pokretanje videa...

Šahtar za Banovinu 01:21

Odradio je sezonu u Cagliariju i oprostio se sa stilom. Kao jedan od najboljih desnih bekova kojeg je Hrvatska ikada imala. Darijo Srna (39) nije previše razmišljao o odmoru već je znao što će raditi nakon kraja karijere. Nije dvojio ni sekunde.

Gdje gledati spektakl Atletico - Liverpool i Modrića u Ukrajini?
Gdje gledati spektakl Atletico - Liverpool i Modrića u Ukrajini?

Postao je pomoćni trener u svome voljenom Šahtaru, a od prošle sezone je u ulozi sportskog direktora. Čovjek ovako bogate karijere, koji je igrao za Hajduk, Cagliari, Šahtar, gdje je postao legenda s 493 nastupa, uvijek je idealan sugovornik. Pogotovo kada je tema ukrajinski klub. 

Šahtar večeras igra 3. kolo Lige prvaka protiv Real Madrida, a španjolski mediji s posebnom dozom opreza pišu o toj utakmici jer Ukrajinci su prošle sezone čak dvaput srušili Real u Ligi prvaka. Srna je dao opsežni intervju za AS, no prvo ih je zanimalo kako je moguće da igrač u jednom klubu provede 15 godina, što je danas praktički nezamislivo.

'Ne bih SP svake dvije godine, a Benzemi treba dati Zlatnu loptu'
'Ne bih SP svake dvije godine, a Benzemi treba dati Zlatnu loptu'

- Prije no što sam stigao u Šahtar predsjednik je obećao velik klub s odličnim igračima, sjajnim trenerom i divnim stadionom. Iz godine u godinu taj se plan ostvarivao. I osvojili smo Kup UEFA-e. Nije bilo razloga da napuštam klub, unatoč ponudama koje sam imao iz Engleske, Italije ili Španjolske.

Nakon 15 godina u Šahtaru, želja mu je bila okušati se negdje izvan Ukrajine pa je posljednju sezonu u karijeri odigrao u Cagliariju. No, mogao je napustiti Donjeck puno ranije. Htjela ga je Barcelona, a prije desetak godina skoro je završio u Real Madridu.

Luksuzna vila Luke Modrića u Madridu pripadala je mutnom venecuelanskom odvjetniku
Luksuzna vila Luke Modrića u Madridu pripadala je mutnom venecuelanskom odvjetniku

- Bernd Schuster me zvao. On je bio trener Šahtara kad sam ja došao u klub. Zvao je predsjednika ili mog agenta, ali na kraju nije bilo službene ponude. Ne bih niti otišao. Tada sam bio kapetan Šahtara - kazao je Srna.

Zagreb: Nogometaši Šahtara odradili trening na Maksimiru

Punih 15 godina je morao obavljati svoju ulogu samo na terenu. Bio je kapetan momčadi i vođa na travnjaku, a ostale poslove su drugi zaposlenici u klubu radili za njega i igrače. No, u posljednje dvije godine on je taj koji dovodi igrače, ali i trenere. Trener Šahtara Roberto De Zerbi upravo je bio njegov izbor.

- Susreli smo se u Italiji. Bio je naš prvi, drugi i treći izbor. Njegov je nogomet nevjerojatan, voli tiki-taku i ima brazilske igrače koji mogu igrati na takav način. Guardiola vodi momčadi kao što su Manchester City, Bayern ili Barcelona. Po stilu i idejama u igri De Zerbi je Guardiolina razina, ali i trener kojeg si možemo priuštiti. Mlad je, gladan uspjeha i ambiciozan.

Priznao je kako gleda utakmice Real Madrida zbog Luke Modrića, ali i... Carla Ancelottija.

- Pratim ih zbog mojeg prijatelja Luke, da... A volim i Ancelottija. Njega sam upoznao u Londonu kada smo sa zajedničkim prijateljem popili piće. Volim trenere koji mijenjaju lige i vole izazove. Ancelotti je za mene jedan od najboljih u povijesti. Pobjeđivao je u Njemačkoj, Engleskoj, Italiji, Francuskoj... Nema baš puno trenera kojima je to uspjelo. Mourinho? Guardiola? Nema baš puno više.

Srna je s 134 nastupa za reprezentaciju jako dugo bio rekorder, no upravo ga je Modrić prestigao. Sada će imati priliku susresti se. 

- Luka i ja smo dobri prijatelji, jučer smo se čuli. On je prije svega sjajan momak, čak i prije onog što je napravio u nogometu, a osvojio je Zlatnu loptu i četiri Lige prvaka. I ostao je isti. To puno govori. Obožavam ga, ponosan sam na naše prijateljstvo i na to što smo zajedno odigrali mnoge utakmice za Hrvatsku.

Srna se umirovio s 37 godina, a Luka već ima 36. No, obzirom kako igra, djeluje kao da se nikada neće umiroviti. Njegov bivši suigrač tvrdi da može igrati do kada god bude htio. Kod Luke fizička sprema ionako nikad nije bila upitna. 

Shakhtar Donetsk v Sevilla - UEFA Europa League Semi Final First Leg

- On je inteligentan i pravi je profesionalac, može igrati dokad bude htio. I ja sam mogao nastaviti, imao sam ponude iz Italije, ali važno je znati i kad se treba povući.

Prije godinu dana Šahtar je senzacionalno srušio Real i to dvaput. Prvo u Madridu 3-2, a onda u Kijevu 2-0. Ipak, za vjerovati je da će španjolski velikan ovaj put puno opreznije pristupiti utakmicu. A pobjeda mu je prijeko potrebna nakon poraza od Šerifa. Ipak, nešto će se pitati i Šahtar.

- Igrat ćemo svoju igru, svoj stil. Nećemo ništa mijenjati. Želimo igrati nogomet, imati posjed i pokazati što znamo. Zato i igramo u Ligi prvaka - zaključio je Srna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao