Sport

Komentari 35

Realov 'vunderkind': Briljira na Euru i vrijedi 350 milijuna eura

Realov 'vunderkind': Briljira na Euru i vrijedi 350 milijuna eura

Njegov potencijal je izniman, a on kao igrač sadrži sve karakteristike da jednog dana bude top nogometaš. Prepoznao ga je Rafael Nadal, a mogao bi biti predvodnik nove generacije Reala

Otkrio ga je tenisač Rafael Nadal još tamo dok je Marco Asensio (21) igrao za Mallorcu. Budući da je Nadal s Mallorce nije htio ništa prepustiti slučaju i odmah ga je predložio Real Madridu. 'Kraljevi' nisu propustili priliku dovesti, što će se kasnije ispostaviti, jednog od najboljih mladih igrača današnjice. A platili su ga niti četiri milijuna eura. 

Tri godine kasnije, dečko vrijedi najmanje 20 milijuna po Transfermarktu. Dakako, njegova cijena je puno, puno veća. Pogotovo kada se u obzir uzmu eksplozija otkako je ušao u prvu momčad Reala i njegove zadnje igre na U-21 Euru u Poljskoj.

Makedoniji je zabio hat-trick u pobjedi 5-0, protiv Portugala (pobjeda 3-1) je odigrao 90 minuta i bio na standardnom nivou. No, potez koji je zapalio društvene mreže je onaj 'no look pass'. Sinoć protiv Srbije nije nastupao jer je izbornik Celades na travnjak postao rezervni sastav.

Asensio polako, ali sigurno grabi prema statusu nezamjenjivog Realovog prvotimca. A vrlo lako bi se moglo dogoditi da postane prvi igrač kojeg je Real 'proizveo', a da je dobio zapaženiju ulogu u klubu još tamo od Raula ili Ikera Casillasa.

Njegov potencijal je izniman, a on kao igrač sadrži sve karakteristike da jednog dana bude top nogometaš. Jer zabijao je u ligi, Ligi prvaka, Uefinu Superkupu... Na terenu je atraktivan i učinkovit, a sve uz veliku dozu sigurnosti i samouvjerenosti.

Florentino Perez zna da ima 'zlatnu koku'. Stoga će se i osigurati vrlo brzo. Jer Asensio bi trebao produžiti ugovor s 'kraljevima' do 2023. godine uz otkupnu klauzulu od 350 milijuna eura.

A ako njegov uspon potraje još neko vrijeme, Asensio bi vrlo lako mogao postati jedan od najboljih poslova u novijoj nogometnoj povijesti, u omjeru uloženog i dobivenog. A sve na preporuku Rafe Nadala...

Najčitaniji članci