Obavijesti

Sport

Komentari 13

Velika pobjeda Verstappena, Red Bull šokirao oba Mercedesa

Velika pobjeda Verstappena, Red Bull šokirao oba Mercedesa
2

Velike probleme i dalje ima Sebastian Vettel koji je još jednom razočarao. U Ferrariju puno toga 'ne štima', Vettel je utrku završio na 12. mjestu, a tijekom nje se preko radio-veze i posvađao sa svojim stožerom...

VIDEO

Max Verstappen je pobjednik 'VN 70. Godišnjica Formule 1' koja se vozila u Silverstoneu. Bila je to sjajna predstava nizozemskog vozača, ali i Red Bulla koji je ovoga puta u Engleskoj nadmudrio Mercedese. Max Verstappen odlučio se za sjajnu taktiku, 'leteći Nizozemac' je startao na tvrđim (hard) gumama, dok su oba Mercedesa (Bottas i Hamilton) startali na 'mediumu'. 

Pokretanje videa...

Lewis Hamilton vježba 00:41

I to nije bila dobra taktika za Mercedes, već u 6. krugu su se Bottasu pregrijale gume, pa je Finac u 12. krugu morao u boks čime je ispustio prednost. Ubrzo je po novi set guma morao i Hamilton, što ga je 'bacilo' tek na treću poziciju, dok se Max Verstappen na prvi (od dva) odlazak u boks odlučio tek u 27 krugu. Tada se na stazu pa vratio odmah iz Bottasa, ali ga u istom krugu odmah i dostigao. Na kraju stigao do devete pobjede u svojoj karijeri.

Oba Mercedesa su imala i dosta problemama s gumama, dok je kod Red Bulla sve sjajno funkcioniralo. Veliki gubitnik ove utrke ispao je Valtteri Bottas (imao pole-position) kojeg je timski kolega Lewis Hamilton pretekao samo dva kruga prije kraja i tako stigao do druge pozicije. Iza njih su ostali Leclerc (Ferrari), Albon (Red Bull), Stroll (Racing Point)... Najbrži krug na utrci imao je Lewis Hamilton koji je tako osvojio dodatni bod u Silverstoneu.

Velike probleme i dalje ima Sebastian Vettel koji je još jednom razočarao rezultatom. No, u Ferrariju puno toga 'ne štima' ove sezone, Vettel je utrku završio na 12. mjestu, a tijekom utrke se preko radio-veze i posvađao sa svojim stožerom. 

70th Anniversary Grand Prix - Race - Silverstone

- Evo, to je ono o čemu smo pričali ujutro, budite svjesni da ste jako pogriješili - poručio je Vettel, a iz njegovog stožera nije bilo nikakvog odgovora.

Sebastian Vettel već dulje vrijeme nije u najboljim odnosima s ljudima oko sebe, njemačkom vozaču na kraju sezone ističe ugovor, pa će njegovo mjesto sljedeće godine u Ferrariju zauzeti Carlos Sainz jr. Ovu utrku nije završio samo Kevin Magnussen (Haas) kojem je to već treće odustajanje u prvih pet utrka sezone.

Današnji redoslijed:

  • 1. Max Verstappen (Red Bull)
  • 2. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 3. Valtteri Bottas (Mercedes)

Ukupni redoslijed:

  1. 1. Lewis Hamilton (Mercedes) 107
  2. 2. Max Verstappen (Red Bull) 77
  3. 3. Valtteri Bottas (Mercedes) 73
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao