Obavijesti

Sport

Komentari 56

Svjetski rekord Karlovića! Ivo utrpao 45 asova za polufinale

Svjetski rekord Karlovića! Ivo utrpao 45 asova za polufinale
1

Nitko nikad nije ispalio 45 asova na jednom teniskom meču na dva dobivena seta, sve do današnje pobjede Ive Karlovića protiv Tomáša Berdycha u četvrtfinalu Hallea

VIDEO

Div sa Šalate drma i u 37. godini. Ivo Karlović ušao je u polufinale ATP-turnira iz serije 500 u Halleu pobjedom nad trećim nositeljem Tomášom Berdychom u tri seta. Bilo je 7-5, 6-7 (8-10), 6-3 za najvišeg tenisača na touru.

Karlović je do pobjede došao ispalivši čak 45 asova, čime je za jedan popravio rekord svih vremena u mečevima na tri dobivena seta koji su držali on (Zagreb, 2014.) i Mark Philipoussis (Kuala Lumpur, 1995.).

- Jako sam sretan zbog rekorda. Puno mi pomaže kad zabijam asove jer mogu izbjeći voleje. Iznenadili su me kad su mi rekli koliko sam ih pogodio, nisam znao. Nadam se da mogu tako nastaviti u polufinalu - rekao je Ivo nakon sjajne pobjede.

Ivo je u prvom setu iskoristio drugu break-loptu i poveo 7-5, u drugom je dvaput spašavao loptu za obrat, potom ispustio meč-loptu u tie-breaku i odveo meč u treći set. Berdych je ponovno pokazao znakove dekoncentracije, što je Karlović iskoristio za drugo oduzimanje servisa i priveo meč kraju za dva sata i 14 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva je to Karlovićeva pobjeda na travi protiv igrača iz Topa 10 još od Fernanda Verdasca i Wimbledona 2009. Protiv Berdycha mu je ovo bio osmi meč i peta pobjeda, a za finale će se boriti s boljim iz meča između Rogera Federera i Floriana Mayera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...