Obavijesti

Sport

Komentari 31

Martić pobijedila na rođendan; Čilić prošao, Karlović je ispao...

Martić pobijedila na rođendan; Čilić prošao, Karlović je ispao...
1

U još jednom maratonskom meču Karlović je servirao 52 asa, a Talijan 23. Hrvatski je tenisač spasio sedam od devet break lopti, a suparniku nije uzeo servis ni jednom

VIDEO

Hrvatska tenisačica Petra Martić, 81. na WTA ljestvici, plasirala se u petak u osminu finala prvog grand slam turnira sezone Australian Open nakon što je u trećem kolu sa 6-3, 3-6, 7-5 eliminirala Tajlanđanku Luksiku Kumkhum poslije dva sata i 13 minuta igre. 

Za Martić je ovo najbolji rezultat na Australian Openu gdje je prije stizala najdalje do drugog kola. I to je ostvarila na svoj 27. rođendan.

Hrvatska je tenisačica servirala dva asa, a suparnica četiri, obje su napravile po pet dvostrukih grešaka, Martić je bila za nijansu bolja na prvom i drugom servisu i suparnici je sedam puta uzimala servis, dok je svoj gubila šest puta. Martić je osvojila 96, a Tajlanđanka 94 poena od ukupno 190. Ovo je bio njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda Martić. 

U osmini finala će hrvatska tenisačica igrati protiv Belgijanke Elise Mertens, 35. na WTA ljestvici, i to će im biti prvi međusobni ogled.  

Karlović pao u maratonu

Hrvatski tenisač Ivo Karlović je završio svoj nastup na Australian Openu u petak kada ga je u trećem kolu sa 6-3, 7-6, 6-7, 6-7, 9-7 poslije gotovo četiri sata igre pobijedio Talijan Andreas Seppi. 

U još jednom maratonskom meču Karlović je servirao 52 asa, a Talijan 23. Hrvatski je tenisač spasio sedam od devet break lopti, a suparniku nije uzeo servis ni jednom. Karlović je osvojio 172, a Seppi 185 od ukupno 357 poena. 

Ovo je bio četvrti međusobni susret između Karlovića, 89. na ATP ljestvici, i Seppija, 76. tenisača svijeta i druga pobjeda Talijana. 

Karlović, koji je s 39 godina najstariji igrač u zadnjih 40 godina koji je stigao do trećeg kola ovog grand slam turnira, tako nije uspio ponoviti najbolji rezultat na Australian Openu gdje je došao do četvrtog kola 2010. godine.

Čilić prošao

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u petak u osminu finala prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u trećem kolu sa 7-6(4), 6-3, 7-6(4) poslije dva i pol sata igre pobijedio Amerikanca Ryana Harrisona, 45. na ATP ljestvici.   

Čilić je u meču servirao 16 aseva, a Amerikanac deset. Hrvatski je tenisač napravio više neforsiranih grešaka, 34, dok je Harrison napravio 24. No Čilić je suparniku uzeo servis dva puta, a svoj je izgubio jednom. Čilić je u 29 izlazak na mrežu, osvojio 26 poena. 

Prvi set je odlučen tie breakom, a u drugom setu je Čilić Anmerikancu uzeo jednom servis i priveo ga kraju u svoju  korist. U trećem setu Čilić Harrisonu uzima odmah na početku servis, ali Amerikanac vraća servis za 3-3 i taj set odlazi u tie break koji dobija najbolji hrvatski tenisač.

Čilić, koji je šesti tenisač svijeta, u osmini finala će igrati protiv Španjolca Pabla Carrena Buste, 10. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao jednom u Baselu 2016. godine i tada ga je pobijedio.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...