Obavijesti

Sport

Komentari 22

Riječani se okupili. Sopić: Ako ćemo se boriti za sedmo mjesto, javite se pa ću staviti i vas...

Riječani se okupili. Sopić: Ako ćemo se boriti za sedmo mjesto, javite se pa ću staviti i vas...

Dva tjedna ozbiljnog rada pa kroz prizmu pripreme utakmice protiv Gorice moramo gledati i drugu utakmicu, protiv Hajduka, koja dolazi četiri dana kasnije. Moramo ući odmorni, svježi i pametni, rekao je Sopić

VIDEO

Početak sezone bio je iznad svih očekivanja. Sergej Jakirović posložio je momčad satkanu od iskustva i nogometnog biserja pa ju u ruke predao Željku Sopiću. Ni navijači Rijeke u početku nisu bili svjesni kakvu talentiranu i moćnu momčad imaju. Malo po malo, iskristalizirali su se biseri poput Tonija Fruka i Marca Pašalića, a kao šlag za kraj ljeta stigao je Marko Pjaca.

Pokretanje videa...

sažetak rijeka rudeš 01:22

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Rijeka je jesenski dio sezone završila na drugom mjestu i s pravom nakon polovice prvenstva sanja drugi naslov prvaka u povijesti. Doduše, Hajduk i Dinamo bolje kotiraju, još će se pojačati uoči konačnog boja za titulu, no nešto će se pitati i Riječane. Naravno, prvo je najbitnije po trenera Sopića da svi ostanu na okupu, no s obzirom na velik interes za pojedine igrače, to će biti teška misija, pogotovo znajući da klub s Kvarnera živi od transfera pa, kako je rekao i sam predsjednik Damir Mišković, svaki igrač je u prodajnom izlogu. 

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici

Riječani su se u utorak poslijepodne okupili na Rujevici gdje su započeli pripreme za nastavak sezone. Do 7. siječnja pripremat će se na svome stadionu pa potom odlaze u Čatež gdje će boraviti do 12. siječnja. Odigrat će prijateljske utakmice protiv Radomlja (9. siječnja), Sturma (12. siječnja), a generalka će biti susret protiv Opatije koji će se igrati 18. siječnja. Samo šest dana kasnije Riječani gostuju kod Gorice u zaostaloj utakmici 4. kola HNL-a.

Riječani se nadaju borbi za naslov 

Rijeka: Željko Sopić i Nediljko Labrović na press konferenciji

Prvoga dana priprema pojavio se 31 igrač. S posudbe su se vratili Niko Gajzler i Damjan Pavlović, Sopić je priključio juniore Kitina, Medojevića i Butića, dok je Mario Ljevar došao na probu iz NK Bjelovara. 

Emmanuel Banda propustit će pripreme i početak proljetnog dijela sezone zbog Afričkog kupa nacija, a s momčadi će trenirati i Lindon Selahi, veznjak koji je propustio nekoliko posljednjih utakmica jer još nije dogovorio produljenje ugovora. Kako stvari stoje, Rijeka će ga nastojati prodati u zimskom prijelaznom roku jer sjedenje na tribinama ne ide nikome u korist.

- Kada čestitam nekome nešto, uvijek želim zdravlje, sve ostalo će doći. Odigrat ćemo četiri prijateljske utakmice i jednu međusobnu. Kada pričamo o pripremama, to se zovu samo pripreme, za tri tjedna igramo protiv Gorice u Velikoj Gorici. Igrači su odradili ono što su trebali što se tiče fizičke spreme u posljednjih sedam dana. Praktički su samo sedam dana imali slobodno i nadam se da će se svi zdravi pojaviti na prvom treningu - rekao je Sopić u uvodu.

Očekujete li pojačanja?

- Poučeni negativnim iskustvom utakmice kao što je protiv Slavena, gdje nam fali četiri, pet igrača, znamo da bi nam trebala širina kadra na nekim pozicijama. Nisam rekao da nam na nekoj poziciji treba prva opcija, svatko je prva opcija i može se izboriti u ova tri tjedna netko tko nije bio u prvom planu - rekao je Sopić.

Rijeka: Željko Sopić i Nediljko Labrović na press konferenciji

Rijeku prvo čeka zaostala utakmica protiv Gorice pa potom i derbi na Poljudu protiv Hajduka u 20. kolu.

- Dva tjedna ozbiljnog rada pa kroz prizmu pripreme utakmice protiv Gorice moramo gledati i drugu utakmicu, protiv Hajduka, koja dolazi četiri dana kasnije. Moramo ući odmorni, svježi i pametni. Htio bih da proširimo kadar na nekim pozicijama. Nadam se da ćemo od početka prijelaznog roka koji počinje 7. siječnja pokušati reagirati ako će biti moguće. Ostajemo na osnovama koje su bile prošle godine i bile su relativno dobre. Uvijek se može bolje, ali vidjet ćemo. Uvijek netko može iznenaditi - rekao je Sopić.

Na popisu se našao i Lindon Selahi, no zasad nema pomaka što se tiče pregovora. Kako nema Bande, priliku bi mogao dobiti Silvio Ilinković.

- Svi imaju jednaku šansu, nitko nije kriv niti Ilinkoviću, niti npr. Bogojeviću, zašto više nije igrao. Možda ja loše gledam. Rijeka je druga na ljestvici, borimo se za ono nešto gore i onda igraju najbolji. Ako ćemo se boriti za sedmo mjesto, javite mi se 15. ožujka, pa stavim i vas, ali sada igraju najbolji. Slažem se da bi Ilinković mogao dobiti više šanse, ali dva čovjeka koja su igrala na njegovoj poziciji zovu se Fruk i Janković. Jedan je najbolji asistent kluba, drugi najbolji strijelac. Njemu nije lako, znam da je dečko talentiran, da bi trebao dobiti više prostora, no i dalje igra samo 11 igrača, a pet ih može ući. Ako se izbori, igrat će, ako ne, neće. Nažalost, to je tako.

Rijeka: Željko Sopić i Nediljko Labrović na press konferenciji

Društvo mu je na presici pravio i kapetan Nediljko Labrović, koji je bio vrlo kratak.

- Predivno je vidjeti sve suigrače, iako su prošla tek dva tjedna. Spremni smo, veselimo se drugom dijelu sezone. Nadam se da ćemo ući spremni i nastaviti s dobrim rezultatima.

Popis igrača Rijeke na zimskim pripremama 

Marco Pašalić, Danilo Veiga, Alen Grgić, Bruno Bogojević, Franjo Ivanović, Ivan Smolčić, Lindon Selahi, Jorge Obregon, Martin Zlomislić, Matej Mitrović, Stjepan Radeljić, Nediljko Labrović, Niko Janković, Silvio Ilinković, Toni Fruk, Dejan Petrovič, Steven Juncaj, Veldin Hodža, Momo Yansane, Emir Dilaver, Marijan Čabraja, Niko Galešić, Marko Pjaca, Aleksa Todorović, Bruno Goda, Niko Gajzler, Damjan Pavlović, Lovro Kitin, Nikola Medojević, Šimun Butić, Mario Ljevar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Gdje gledati uživo Tottenham - Manchester City: Derbi koji bi mogao odlučiti prvaka Engleske
HRVATI LOVE NASLOV

Gdje gledati uživo Tottenham - Manchester City: Derbi koji bi mogao odlučiti prvaka Engleske

Spursi su se u recentnoj povijesti pokazali kao crna mačka Manchester Cityju, a večeras će za njih navijati i gradski rivali. Tottenham se bori za Ligu prvaka, a Manchester City ganja četvrti naslov prvaka zaredom