Obavijesti

Sport

Komentari 38

Rijeka rutinski slavila u Prištini! Bivši dinamovac ponovno trese mrežu, domaćin dobio crveni

Rijeka rutinski slavila u Prištini! Bivši dinamovac ponovno trese mrežu, domaćin dobio crveni
4

Niko Janković zabio je jedini gol za rutinsku pobjedu Rijeke u Prištini. Hrvatski predstavnik bio je bolji klub tijekom čitavog susreta, a Dukagjini je od 61. minute igrao s igračem manje, a kasnije je 'pocrvenio' i trener...

Nogometaši Rijeke uspješno su odradili ovoljetnu europsku premijeru, u gostima u Prištini svladali su kosovski Dukagjini 1-0 (1-0) u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige.

Jedini gol u ovih 90 minuta Rijeka je postigla nakon pola sata igre, a strijelac je bio Niko Janković.

Rijeka se od samog početka nametnula. Ispočetka su to bili sramežljivi napadi hrvatskog predstavnika, no nije dugo trebalo da Rijeka ozbiljno zaprijeti. U osmoj minuti Banda je pripremio šansu Fruku koji je pucao preko vrata iz vrlo povoljne prilike.

Pokušao je potom i Grgić, ali je bilo primjetno kako je domaći sastav, izdržavši taj startni nalet Rijeke, uspio primiriti suparnika. No, pojedinačna kvalitetna vidno je bila na strani Rijeke, a takva kvaliteta je i iznjedrila gol u 30. minuti.

Rijeka rutinski: opet netaknuta mreža, a Janković trpa nemilice
Rijeka rutinski: opet netaknuta mreža, a Janković trpa nemilice

Sve je napravio Niko Janković te je pogodio suprotni kut domaće mreže. Potvrdio je time Janković vrlo dobru formu na startu sezone jer je postigao dva od četiri pogotka svoje momčad na prvenstvenoj premijeri protiv Rudeša.

Rijeka prijetila na kraju

Šest minuta kasnije novu je šansu imao Fruk, ali nije se udvostručila prednost Rijeke. Do kraja prvog dijela u solidnim su situacijama bili Veiga i Obregon, ali nije došlo do promjene rezultata. U samom smiraju prvog dijela i Dukagjini je došao do zraka, ali napadačke akcije domaćina bile su posve bezazlene.

Najbolji period igre domaćina bio je početkom drugog poluvremena. Pritiskao je Dukagjini, a najbolju šansu imao je Merlaku u 58. minuti. Pucao je domaći igrač u okvir vrata, ali spreman je bio riječki golman Labrović.

VIDEO Janković je top s Rujevice ponio u Prištinu: Pogledajte gol
VIDEO Janković je top s Rujevice ponio u Prištinu: Pogledajte gol

U tom laganom naletu domaćina dogodio se novi udarac koji su primili. Merlaku, vjerojatno najopasniji domaći igrač, u 62. minuti je zbog grubog starta zaradio drugi žuti karton i Dukagjini je ostao s igračem manje.

Zadnjeg dana prijelaznog roka Dinamo doveo dvojicu igrača
Zadnjeg dana prijelaznog roka Dinamo doveo dvojicu igrača

Nakon toga se opet dogodio obrat na susretu i Rijeka je s igračem više jurnula po novi gol i što ugodniju situaciju prije uzvrata na svojoj Rujevici. U 65. minuti Goda je ubacio, a glavom je pucao Grgić, ali je lopta prošla pored vratnice.

Nova velika šansa Rijeke uslijedila je u 83. minuti. Ovoljetno pojačanje Rijeke Radeljić zahvatio je loptu glavom, nakon kornera, ali je odlično reagirao domaći golman i spriječio siguran gol. Do kraja je još jednom pokušao Janković, ali je ostalo minimalnih 1-0 hrvatskog predstavnika.

Uzvratna utakmica igra se idućeg četvrtka na Rujevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE 20:00 , STADION FADIL VOKKRI, PRIŠTINA
Dukagjini
0 : 1
Rijeka
Janković 30'
Sortiranje događaja
90+5'

Utakmica je gotova! Rijeka je uspješno prošla prvi europski izazov i s golom prednosti čeka uzvrat na Rujevici.

90'

Pet minuta sudačke nadoknade.

89'

Crveni trener za trenera Armenda Dallkua zbog žestokih prigovora! Nije se smirio ni nakon žutog kartona, tako da sudac nije imao drugu opciju nego ga isključiti s utakmice.

83'

Velika obrana domaćeg golmana! Radeljić je bio najviši u skoku nakon kornera, pucao je u bliži kut, ali Haxhihamza je opet bio na pravom mjestu. 

81'

Dobar napad Rijeke. Sve je počelo preko Ivanovića, koji se s lijeve strane terena sjurio u kazneni prostor domaćina. Vanjskim dijelom kopačke proslijedio je Liberu, koji je pucao u blok. Pašalić je zapucao nakon odbijene lopte, ali njegov je udarac otišao preko gola.

Komentari 38