Obavijesti

Sport

Komentari 21

Riječko pojačanje je i - pjevač: Slušam i gledam Sandru Afriku

Riječko pojačanje je i - pjevač: Slušam i gledam Sandru Afriku
7

Golgeter koji ima 32 nastupa i 10 golova za Švicarsku do kraja sezone igrat će za Rijeku. Hrvat iz Züricha dolazi na posudbu iz engleskog Norwicha, a Rijeka dobiva sjajnog napadača i osebujni karakter

VIDEO

Josip Drmić (28) je novi igrač Rijeke. Objavio je to na svojim službenim web-stranicama Norwich City, a videom dobrodošlice posudbu do kraja sezone potvrdili su i s Rujevice.

POGLEDAJTE VIDEO: Josipe, dobrodošao!

Pokretanje videa...

Josip Drmić u Rijeci 01:47

Švicarac hrvatskog podrijetla je sjajan napadač i sve samo ne karakterno siv i dosadan lik. Htio je igrati za Hrvatsku, ali ga nitko iz HNS-a nije zvao pa mu je ostao jedan izbor: dres zemlje u kojoj je rođen.

Tugu zbog toga što nije među 'vatrenima' ispirao je i golovima Hrvatskoj (dva komada u prijateljskoj utakmici 2014. koja je završila 2-2). Za Švicarsku je igrao na dva Svjetska prvenstva sudjelujući tako kao jedan od najvažnijih igrača u drugoj zlatnoj eri švicarskog nogometa.

Gavranović, Drmić...

Nakon Marija Gavranovića, Rijeka ima još jednog Hrvata-napadača iz zemlje banaka, čokolade, satova, sireva i vječne neutralnosti. Gavranović je na Rujevici ostao dvije godine i osvojio povijesni naslov s bijelima, Drmić će ostati samo tri do četiri mjeseca, barem je tako prvotno dogovoreno.

Ugovor s Norwich Cityjem veže ga do ljeta 2022. Čak i kad bi ga Englezi pustili besplatno, u domenu znanstvene fantastike spada tlapnja da bi se sam Drmić odrekao plaće kakvu ima u Engleskoj ili Rijeka prihvatila takve financijske obveze.

Sjajni napadač na Rujevicu dolazi da bi (iz riječkog rakursa) olakšao Kulenovićevo sazrijevanje i donio Rijeci golove koji će ju zadržati na jednom od prva tri mjesta u Prvoj HNL, a njegov je osobni motiv opet na sebe skrenuti pažnju Vladimira Petkovića, švicarskog izbornika jer ovog ljeta na dnevnom je redu odgođeno Europsko prvenstvo.

Kad Josip zapjeva

Drmić nije jedan u moru 'robotskih' atleta kakve danas odgajaju europski klubovi. Dečko ima, sviđalo se to nekome ili ne, slavensku dušu i slavenski stav prema životu.

U ljeto 2017. je snimio i objavio pjesmu 'No Tomorrow' za koju je spot snimio u Hrvatskoj, a tri i pol godine je govorio ovako:

-  U meni teče hrvatska krv. Npr. ne slušam glazbu koju slušaju Švicarci nego: narodnu. Sandru Afriku npr. I slušam i gledam.

Ne krije kako je navijač Hajduka, a po isteku karijere planira veći dio provoditi u Dalmaciji:

- Volim Split, a more obožavam. Već smo sagradili obiteljsku kuću blizu Omiša i u budućnosti ću moj život 'kombinirati' u Zürichu i Splitu.

S Rujevice se vidi Euro

Peče ga što je Hrvatska dala sve od sebe da u 'kockasto' obuče Rakitića i Petrića, a on ni jedan poziv nije dobio.

Evo mu šanse da se na hrvatskim travnjacima vrati u švicarsku reprezentaciju za koju ne igra od 2019., izbori Petkovićevu pozivnicu pa na Euru možda opet naleti na Hrvatsku koju toliko voli.

Sandra Afrika, Rijeka, Hajduk i pogled na Euro s vrha Rujevice... Drmićev put na Europsko prvenstvo 2021. vodi preko Kvarnera. Dres sa bijelim križem obući će ako bude pravi u bijelom dresu Rijeke. Na radost riječkih navijača.

Reuters/Pixsell
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige