Obavijesti

Sport

Komentari 58

Rijeka srušila Varaždin! Drugi gol Galovića bio je remek-djelo

Rijeka srušila Varaždin! Drugi gol Galovića bio je remek-djelo

Rijeka je do slavlja protiv Varaždina stigla zahvaljujući stoperu Nini Galoviću, koji je prvi put u karijeri zabio dva gola na jednoj utakmici. Prvi je dao glavom, drugi nakon što se prošetao kroz varaždinsku obranu

U susretu 26. kola Prve HNL Rijeka je na Rujevici pobijedila Varaždin sa 2-0 ostvarivši prvu domaću pobjedu nakon studenog prošle godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomićev intervju

Pokretanje videa...

Tomić prije Belupa 02:00

Čak osam kola je trajao riječki niz bez ligaške pobjede na Rujevici. Rijeka je posljednji put na svom travnjaku slavila 8. studenog prošle godine protiv Lokomotive (1-0), a potom je spojila tri poraza i pet neodlučenih ishoda.

Rijeka: 26. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL, HNK Rijeka - NK Varaždin

Zanimljivo, ovom su pobjedom Riječani u istom tjednu prekinuli dvije crne serije. U srijedu su preokretom pobijedili Slaven Belupo u Koprivnici, što im je bila prva prvenstvena pobjeda nakon sedam utakmica, dok su u nedjelju slavili protiv Varaždina ostvarivši prvu domaću pobjedu u zadnjih devet susreta.

Junak utakmice bio je domaći stoper Nino Galović koji je zabio oba gola.

Rijeka: 26. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL, HNK Rijeka - NK Varaždin

Domaćin je poveo u 22. minuti, Robert Murić je ubacio, a Galović glavom pospremio loptu u mrežu. Branič Rijeke je u 34. minuti zabio i za 2-0. Sjajno je povukao loptu, potom na rubu kaznenog prostora odigrao dupli pas s Menalom, a zatom zabio svoj drugi gol na utakmici. Bio je to njegov treći gol u posljednja dva nastupa, te peti ove sezone u svim natjecanjima.

Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 68. minuti. Pucao je Gabrijel Boban, Nevistić je obranio, a odbijenu loptu je pokupio Memija međutim, potom se spetljao.

Na ljestvici vodi Osijek sa 58 bodova, Dinamo na drugom mjestu ima bod manje, ali i dvije utakmice zaostatka, dok je Gorica treća sa 48 bodova i susretom manje.

Rijeka je sada četvrta sa 39 bodova, tri više od petoplasiranog Hajduka, no Splićani imaju i dvije utakmice manje.

Varaždin je ostao na devetom mjestu sa 22 boda, dva više od "fenjeraša" Lokomotive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 26. kolo 15.00 , Rijeka, Rujevica
Rijeka
Galović 22' 35'
2 : 0
Varaždin
Sortiranje događaja

KRAJ NA RUJEVICI!

U uzbudljivom sudaru Rijeke i Varaždina, Riječani su slavili 2-0 golovima Nine Galovića. Nakon što je zabio i Slaven belupu utakmicu ranije, Galović je prvi put u karijeri stigao do dva pogotka na istom susretu.

Prilika nije nedostajalo, imali su ih obilje i jedni i drugi, no Rijeka je na koncu odigrala s nešto više koncentracije u završnici.

Momčad Gorana Tomića tako je stigla do nova tri boda pa preskočila Hajduk i gurnula ga na peto mjesto HNL-a.

Igrat će se još tri minute nadoknade.

87'

Promjena i kod Rijeke. Ušao je Štefulj, a izašao Vukčević.

87'

Dvostruka promjena kod gostiju. Posavec i Tkalčić su izašli, a ušli su Kolarić i Petrović.

80'

Nova prilika za Menala, našao se u šansi na desnom krilu i zapucao je, no Tkalčić se ispriječio i odlično blokirao u zadnji tren.

Komentari 58