Obavijesti

Sport

Komentari 35

Rijeka igra najbolje u ligi! A ja bih htio ostati u Hajduku, čak i nakon karijere živjeti u Splitu...

Rijeka igra najbolje u ligi! A ja bih htio ostati u Hajduku, čak i nakon karijere živjeti u Splitu...
2

Nemamo ni sreće, nekad ne iskoristimo naše prilike, nekad primimo eurogol... Ali kad već ne pobjeđujemo, barem da ne gubimo utakmice, kaže Hajdukov bek, koji je u šest mjeseci na Poljudu promijenio četiri trenera

VIDEO

Darko Todorović došao je ljetos iz Red Bull Salzburga na posudbu u Hajduk, a stigao je u statusu povremenog BiH reprezentativca. Očekivalo se da će odmah uzeti mjesto u momčadi, no prilagodba je išla teže od očekivanoga, a nimalo mu je nisu olakšali loši rezultati i česte smjene trenera. Iako je na Poljudu tek šest mjeseci, Todorovića su trenirala čak četiri trenera, dočekao ga je Tudor, naslijedio Vukas, potom i Primorac te na koncu Tramezzani!?

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14
Nepobjedivi u Gradskom vrtu: Osijek srušio Hajduk i uzeo vrh!
Nepobjedivi u Gradskom vrtu: Osijek srušio Hajduk i uzeo vrh!

- Naravno da mi je bilo teško snaći se odmah, znao sam da dolazim u veliki klub i da neće biti lako, tako da mi i nije toliko čudno što nisam previše igrao na jesen. Nitko nije predodređen za mjesto u momčadi. Normalno je da ima i nezadovoljstva kad ne igraš, ali ja sam se radovao svakom dobrom rezultati i pobjedi kao da sam i sam igrao, a kroz treninge i minute koje sam dobivao nastojao sam dokazati da zaslužujem mjesto u postavi – kazao je Todorović, koji je iskoristio prigodu i zahvalio sportskom direktoru Nikoličiusu na korektnim riječima kojima je po dolasku na Poljud opisao njegovu situaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, Nikoličius je tada kazao kako je Todorovića "gledao u par utakmica u dresu reprezentacije, poput remija protiv Nizozemske, gdje je bio jako dobar, a nije odigrao nijednu cijelu utakmicu za Hajduk" te se zapitao: "Kako to da je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobar, da igra dobro, a da za Hajduk gotovo uopće ne igra"
 
- Njegove riječi dale su mi dodatnu snagu i motivaciju. Puno je lakše kad klub stane iza tebe, dobiješ na samopouzdanju, a ono je svakome potrebno. Havala i njemu i treneru. I dolazak novog trenera i njegovo povjerenje utjecalo je na moje samopouzdanje. Trebalo mi je vremena da se prilagodim na ligu i suigrače i nadam se da će u nastavku sezone biti još i bolje.

Kvalifikacijska utakmica za Europsko nogometno prvenstvo

Iako je u zadnjih par ogleda odigrao nešto bolje nego ranije, daleko su Todorovićeve igre od igara kakve se očekuju od prinove za koju će na kraju sezone trebati platiti odštetu. On nema dilemu što bi želio.

- Želio bih da se suradnja nastavi, ali nije sada vrijeme za priču o tome. Ima još puno do kraja sezone, puno je utakmica pred nama, i ništa još nije odlučeno ni kada je u pitanju stanje na prvenstvenoj ljestvici, ni kada je u pitanju opcija otkupa mog ugovora.

Iako je u Osijeku bio jedan od boljih u redovima Hajduka, Todorović dijeli loš dojam igre kompletne momčadi i brojnih poraza ovoga proljeća.

- Odigrao sam korektno, što je za mene jako važno, ali odmah bih mijenjao svoju igru za bodove. Nažalost, ne možemo vratiti vrijeme unatrag i neke stvari promijeniti, ali se nadamo da će biti bolje. Ono što želim jasno kazati je da ne postoji niti jedan problem u svlačionici koji utječe na naše igre na terenu. Između nas nema problema, trudimo se slušati što kaže trener, analiziramo utakmice i pogreške... Objektivno, nemamo ni sreće, nekad ne iskoristimo naše prilike, nekad primimo euro gol... Ali kad već ne pobjeđujemo, barem da ne gubimo utakmice... Nadam se da će i nama krenuti i da ćemo i mi početi zabijati eurogolove...

Osvrnuo se Todorović i na famozni pritisak koji utječe na igrače da ne pružaju ni izbliza ono što se od njih očekuje.

- I prije dolaska u Hajduk osjećao sam pritisak zbog veličine kluba, Znao sam da imamo jedne od najboljih navijača u Europi i znao sam da oni također nose dio tog pritiska, ali sam bio spreman na njega, i to mi je bila samo dodatna motivacija. Ne smatram da je pritisak na momčad posebno velik ili presudan.

Caktaš je bio virozan u Osijeku, ali će biti spreman za Rijeku?
Caktaš je bio virozan u Osijeku, ali će biti spreman za Rijeku?

Hajduka u srijedu čeka "jadranski derbi", a Todorović je o Rijeci govorio biranim riječima.

- Rijeka igra najbolji nogomet u HNL-u, a mi u zadnje vrijeme nismo pružali ni posebno dobre igre niti smo osvajali bodove. Nama je sada svaki bod bitan, pripremamo se maksimalno i svaki igrač koji izađe na teren mora dati maksimum. Znamo kako oni igraju, da rade pressing na protivnika, i mi smo spremni na ono što nas čeka. Nama je lakše igrati protiv jakih protivnika, eto, i protiv Osijeka smo igrali jako dobru utakmicu sve do crvenog kartona.

Otkrio je Todorović i kako je karijeru započeo kao lijevi bek, da voli gledati Marcela, njegovu borbenost i tehniku, ali i da bi volio ostati u Splitu.   

- Kad sam tek došao, izašao sam svega par puta u grad i nisam ga još dovoljno dobro ni upoznao, nije bilo prilike. Ali po ovome što sam vidio grad je savršen za život. Ne znam kako će se moja karijera odvijati dalje, gdje će me put voditi, ali volio bi ostaviti trag u Hajduku i, zašto ne, nakon toga ostati živjeti u Splitu – zaključio je Todorović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener