Obavijesti

Sport

Komentari 114

Rijeka napokon dobila u HNL-u! Menalo je pokrenuo preokret u Koprivnici, Drmić zabio prvi gol

Rijeka napokon dobila u HNL-u! Menalo je pokrenuo preokret u Koprivnici, Drmić zabio prvi gol
11

Slaven je poveo protiv Rijeke golom Glavčića u 23. minuti, a ulaskom Menala sve se promijenilo. Pritisak je urodio plodom golom Drmića u 69. minuti, pet minuta poslije Menalo je zabio za 2-1, a pogodio je i Galović

U zaostaloj utakmici 16. kola Prve HNL Rijeka je u gostima svladala Slaven Belupo s 3-1 (0-1) i prestigla Hajduk na četvrtom mjestu. 

Rijeka je preokretom došla do bodova u Koprivnici, a to im je prva pobjeda u HNL-u nakon skoro 40 dana. Zadnju pobjedu je Rijeka ostvarila 6. veljače u gostima kod Lokomotive (3-2), a upravo protiv Slavena su prije samo šest dana odigrali 1-1 na Rujevici. 

Pokretanje videa...

Tomić prije Belupa 02:00

Riječani su u prvom dijelu imali inicijativu, ali su gotovo svi njihovi pokušaji bili vrlo neprecizni. 

Koprivničani su poveli u 23. minuti pogotkom Srbina Nemanje Glavčića, koji je iz drugog plana u mrežu sproveo ubacivanje Boseca s desne strane.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom domaćeg igrača Knolla, čiji udarac brani vratar Nevistić brani, da bi u 69. minuti Riječani stigli do izjednačenja. Strijelac je bio Josip Drmić koji se oslobodio braniča Slavena i s desne strane s desetak metara pogodio gornji kut vrata. 

Drmić pokazao zašto je doveden u Rijeku! Tomić probudio bijele
Drmić pokazao zašto je doveden u Rijeku! Tomić probudio bijele

Šest minuta kasnije uslijedio je potpuni preokret. Gol je postigao Luka Menalo na asistenciju Andrijaševića, pa se Riječanima isplatila puno bolja igra u drugom dijelu. U 81. minuti Nino Galović je u skoku bio najviši nakon udarca s kuta Čerina i povećao na 3-1.  

Rijeka se probila na četvrto mjesto s 36 bodova, dok je Slaven Belupo ostao sedmi s 23 boda. 

Susret se igrao na stadion Ivan Kušek Apaš, a sudio je Pejin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL, 16. kolo (zaostala utakmica) 17.00 , Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš
Slaven
Glavčić 23'
1 : 3
Rijeka
Drmić 69', Menalo 74', Galović 81'
Sortiranje događaja
90+4'

"Kao ja da poludiš" Prljavog kazališta trešti sa zvučnika na koprivničkom gradskom stadionu, a poludjela je, u pozitivnom smislu, momčad Rijeke u nastavku i došla do toliko bitne pobjede (3-1), prve nakon sedam utakmica suše.

Ulazak Luke Menala sve je promijenio, do prvijenca je došao i Josip Drmić pa Tomić napokon ima malo razloga za zadovoljstvo. Ne i njegov kolega Stipić koji je produžio svoj niz bez pobjede na sedam utakmica, a za vikend mu slijedi okršaj s Istrom koji bi umnogome mogao odrediti sudbinu Slavena. Borba za ostanak do kraja ili ipak odlazak u mirnije vode...

90'

Tri minute nadoknade u utakmici u kojoj je sve riješeno.

81'

GOOOOL! Totalni nokaut Slavena. Nino Galović povratak u postavu okrunio je lijepim golom glavom nakon ubačaja iz kuta Čerina s lijeve strane. Smiješi se prva riječka pobjeda u HNL-u nakon 39 dana.

74'

GOOOOOL! Luka Menalo totalno preokreće utakmicu! Sijevnula je kontra gostiju nakon lošeg dodavanja Glavčića. Murić je dao Andrijaševiću koji proigrava Menala na desnoj strani, a bosanskohercegovački reprezentativac krasno pogađa suprotni kut i potvrđuje da je veliko pojačanje.

69'

GOOOOOL! Rijeka se vratila! Josip Drmić je izjednačio krasnim golom! Provozao je Boseca na lijevoj strani, prebacio loptu na desnu nogu i pogodio suprotni kut, pokraj Filipovića!

Prvi je to Drmićev gol za Rijeku od dolaska iz Norwicha prije nekoliko tjedana, u šestom nastupu.

Komentari 114