Obavijesti

Sport

Komentari 74

'Rijeka je dobra, ali ni oni, niti Hajduk nisu nam konkurencija'

'Rijeka je dobra, ali ni oni, niti Hajduk nisu nam konkurencija'
1

Leonardo Sigali u jesenskom je dijelu sezone bio najčvršća Dinamova karika u obrani, a sada mu se pridružio Schildenfeld i taj bi tandem trebao biti velika Dinamova snaga u proljeće

VIDEO

Rijeka će sigurno igrati zatvorenije kao i uvijek protiv nas u Maksimiru (nedjelja, 17 sati). Ali iskreno, nije nam bitno kako će oni igrati jer smo mi ti koji odlučujemo. Vjerujem da će biti dosta naših navijača, pa da ćemo ih u pravoj nogometnoj atmosferi visoko stisnuti od prve minute. To onda ne može loše završiti. Ostali smo im dužni iz prvog dijela sezone tako da baš motivirani čekamo ovu utakmicu, rekao je Leonardo Sigali za Goal.

Argentinski stoper bio je najčvršća Dinamova obrambena karika u jesenskom dijelu sezone. No obrana se u nastavku dosta promijenila. Novi partner mu je Schildenfeld, Pivarić je teško ozlijeđen, a Pinto prodan tako da je Argentinac ostao jedini od obrambene četvorke s početka sezone i jako dobro može procijeniti snagu prve pratnje na tablici.

- Mislim da je Rijeka trenutačno bolja momčad od Hajduka. Uostalom, to pokazuje i prvenstvena ljestvica. Ipak, ako mi budemo pravi i na razini kojoj možemo i moramo biti, uz dužan respekt, ni Hajduk ni Rijeka nam nisu konkurencija - kaže Argentinac.

U nedjelju dolazi Rijeka kojoj bi Dinamo eventualnom pobjedom pobjegao na pet bodova razlike.

- Protiv nas igraju dosta zatvoreno, ali izuzetno agresivno. Baš onako momčadski kao pravi kolektiv. Svi zajedno igraju i fazu obrane i fazu napada. Protiv nas su i dodatno motivirani, ekstra agresivni u duelima, stoje nam jako blizu i igraju čvrstu kontakt igru - kaže Sigali koji posebno cijeni jednog Rijekinog igrača:

- Ako baš moram nekoga izdvojiti onda je to Marin Tomasov koji je dosta neugodan na svojoj strani. No imaju i jako dobre napadače, vezne igrače... Ma Rijeka je stvarno dobra momčad.

Pobjedom protiv Kekove momčadi obrana naslova bila bi malo bliže.

- Ako budemo pravi onda nam nitko ne može ukrasti dvostruku krunu. Sve je na nama. Najbolji smo u Hrvatskoj, želimo to i ove godine potvrditi na terenu.

A što Sigali kaže o mladim Dinamovim nadama te o Hajdukovim Argentincima Velezu i Velasquezu čitajte na Goalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše