Obavijesti

Sport

Komentari 43

Rijeka ima ludi ritam utakmica, a neki ne žele napustiti klub ni u ludilu! Jedan igrač ide u Italiju

Rijeka ima ludi ritam utakmica, a neki ne žele napustiti klub ni u ludilu! Jedan igrač ide u Italiju
5

Rujevica (nedjelja 21:00), HNL, Rijeka -Šibenik. Deseta utakmica 'bijelih' u 37 dana. Pa još PAOK i Hajduk (12 utakmica u 44 dana) pa - pauza. Murić još ne zna hoće li otići ili ostati

VIDEO

Glavni trener Rijeke Goran Tomić (44) 'zabranio' je bilo kakvu priču o umoru i alibije vezane uz izostanke. I to je sjajno, najbolji mogući pristup. No čak niti taj stav ne mijenja činjenicu o velikom broju utakmica po iscrpljujućim vrućinama te izostancima najboljih igrača zbog ozljeda ili korone te vremenu prilagodbe koje mora proći većina novih imena u igračkom kadru.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomić uoči Šibenika

Rijeka u nedjelju (21:00) kod kuće sa Šibenikom u HNL-u igra svoju desetu utakmicu u 37 dana, a prije reprezentativne pauze čekaju ju još PAOK (četvrtak, na Rujevici) i Hajduk (druga nedjelja, na Poljudu) čime će se doći do brojke od: 12 utakmica u 44 dana. Dvije tjedno, bez prestanka. Na +30º ili više.

- Da, imamo taj jedan zahtjevan ritam utakmica, stvarno jako teških, ali... Imamo i kvalitetnu ekipu tj. dovoljan broj igrača za rotaciju i naravno da očekujem da ćemo osvojiti sva tri boda. Ima igrača koji neće istrčati protiv Šibenika jer im je zaista potreban odmor no to ne mijenja naš cilj. Mi smo Rijeka i tko god zaigra mora biti ekipa koja će pobijediti na Rujevici - priča Tomić.

Hibernian v Rijeka - UEFA Europa Conference League - Third Qualifying Round - First Leg - Easter Road Stadium

Šibenčanin dočekuje Šibenik. Bez Drmića i Labrovića (izostanaka možda bude više nakon zadnjeg treninga).

- Šibenik je sigurno jedna posebna utakmica: za mene. S druge strane: nama su potrebni bodovi, igramo na domaćem terenu i jednostavno u prvenstvu ne smijemo ispuštati bodove. Dakle očekujem da: upišemo pobjedu.

S kojom taktikom i strategijom?

- Moramo biti onakvi kakvi smo na Rujevici bili cijelu ovu sezonu. Koncentrirani i agresivni. Ozračje u momčadi je dobro, ekipa je stvarno željna dobrih rezultata i u Europi i u HNL-u i s te strane se 100% ozbiljno sprema za utakmicu.

Ubiru 1,4 milijarde godišnje, a nemaju 90.000 kn za prijenos euro utakmice hrvatskog kluba
Ubiru 1,4 milijarde godišnje, a nemaju 90.000 kn za prijenos euro utakmice hrvatskog kluba

Remi kod PAOK-a nakon par prospavanih noći?

- Sekunde su nas dijelile od jedne baš velike pobjede i zbog toga je nakon Soluna u nama ostala i određena gorčina. Ali ako čovjek sagleda kompletnu situaciju: i gdje smo igrali i protiv koga smo igrali i koliko smo kvalitetne igrače imali s druge strane, a utakmicu završili s nekoliko mladih igrača te bili bez pet-šest naših jako bitnih igrača... E onda stvarno ne možemo nego biti apsolutno zadovoljni rezultatom, s tih 1-1. Imamo sve u svojim rukama da u četvrtak ostvarimo plasman u skupinu europskog natjecanja! - rekao je Goran Tomić.

Rezervirajte karte, Rijeka je na korak od sna: Rujevica ludnica!
Rezervirajte karte, Rijeka je na korak od sna: Rujevica ludnica!

Prijelazni rok još traje i iza kulisa svih riječkih europskih i HNL okršaja taj se mercato-motor vrti na velikom broju okretaja. Malo za promjenu: bez konkretnih pomaka u zadnjih desetak dana.

Robert Murić (25) na stolu ima Rijekinu ponudu za novi ugovor i status stožernog igrača kroz sljedeće 2-3 ili i više godina, savršeno uklopljenog u dugoročnu viziju i filozofiju igre 'bijelih'. Zasad, oni koji mu vode karijeru nisu prihvatili ni riječku, niti inozemne ponude. Al-Ain se već poprilično ohladio, turski Konyaspor ozbiljno grize. A agenti vjerojatno čekaju da vide: hoće li Rijeka ući u skupinu Konferencijske lige ili ne.

Nino Galović (29) je jako zanimljiv mnogima, ali taj je dečko baš 100% u Rijeci. Nije prihvatio jednu jako ozbiljnu ponudu iz jednog od najboljih portugalskih klubova. Vidjet ćemo što će biti dođe li neka podebljana, zaista 'nemoralna' svota na stol Rijeci i njemu.

Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Hrvoje Smolčić (21) je dokaz svima koliko se daleko može doći radom i upornošću. Kapetan s 21 godinom, obožavan od svih u klubu kao čovjek i igrač, skroman i vrijedan, optimističan i profesionalac za uzor. On i Rijeka na stolu imaju strahovito primamljivu ponudu iz Rusije (jedan od daleko najpoznatijih i najbogatijih klubova), ali - čekaju, nekako im se... Ne rastaje.

Matej Vuk (21) vjerojatno će karijeru nastaviti u Italiji, u Serie B, a jedan od istinskih kapetana Ivan Tomečak (31) pored sebe propušta sve inozemne ponude jer sebe i svoju obitelj izgleda ne vidi nigdje drugdje nego u Rijeci i Opatiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening