Obavijesti

Sport

Komentari 9

Rijeka je napokon bez korone!

Rijeka je napokon bez korone!
5

Na Rujevicu sutra u 6. kolu F skupine EL dolazi AZ Alkmaar, a jedini igrač koji će izostati je ozlijeđeni Čerin. Utakmica počinje u 18:55, igra se bez navijača. AZ je u Nizozemskoj Rijeku pobijedio 4-1

VIDEO

Rijeka je napokon i to dočekala. Tradicionalna obavijest o rezultatima testiranja na korona virus prije europske utakmice i... Ovim putem obavještavamo javnost da su nakon novog kruga testiranja s današnjim danom svi igrači Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka negativni na virus korone (COVID-19)!

POGLEDAJTE VIDEO: 'Mi možemo igrati La ligu'

Pokretanje videa...

Rožman nabrijava Riječane 00:30

U četvrtak od 18:55 na Rujevicu dolazi nizozemski AZ Alkmaar, jedina momčad koja je ove sezone u Europi baš nadigrala i rezultatski slomila Rijeku. U prvoj utakmici bilo je 4-1 za Nizozemce koji su nakon sat vremena vodili 4-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rijeka nema šanse za prolazak, a goste bi pobjeda odvela u nokaut-fazu. Šteta što neće biti navijača jer Bijeli su napokon gotovo 100% na okupu i - žestoko nabrijani na 'obranu Rujevice' na kojoj su u skupini odigrali dvije sjajne utakmice, ali doživjeli dva minimalna poraza (0-1 od Sociedada, 1-2 od Napolija).

Rijeka uredno nabija komplekse Hajduku, bolja je i u - vaterpolu
Rijeka uredno nabija komplekse Hajduku, bolja je i u - vaterpolu

- Daleko najbolja i najvažnije vijest je: svi igrači su mi spremni! Barem smo za ovu zadnju utakmicu dočekali da su svi negativni i da svi osim ozlijeđenog Čerina konkuriraju za utakmicu. AZ nam je zadnji ogled u skupini i puno će toga pokazati. U Alkmaaru smo odigrali najslabiju utakmicu, a kada smo preživjeli prvih 15-ak minuta vidjeli smo da možemo biti konkurentni svima - priča šef struke Simon Rožman (37) koji je u godinu dana na riječkoj klupi unatoč nizu otežavajućih okolnosti (korona virus, prazne tribine, vlastito neiskustvo, najmlađa momčad i u HNL-u i u EL-u, smanjeni klupski proračun...) pokazao kako je: jedan od najnadarenijih stručnjaka nove generacije!

- Oni su momčad koja ima vrhunsku tranziciju, mlade igrače koji su jaki u igri jedan na jedan, ali isto tako i mi smo puno naučili, pokazujemo gard koji smo željeli od početka. Naš cilj je obraniti Rujevicu i uspješno završiti ovu grupnu fazu.

Rožmanovih 50 na klupi Rijeke: Osvojio tek bod manje od Keka!
Rožmanovih 50 na klupi Rijeke: Osvojio tek bod manje od Keka!

Otvoreni gard u prvoj utakmici bio je kalkulirani rizik.

- Činjenica je da smo se u Europi željeli prezentirati, osim u Alkmaaru, na način na koji smo to i napravili. Svi skupa smo željeli poneki bod više, pogotovo iz prve dvije utakmice. Imali smo želju doći blizu onoj čarobnoj granici od sedam bodova s kojima se uvijek može kalkulirati o prolazu. Bio bi izvanserijski rezultat da smo se mogli boriti za nešto više, ali igrali smo protiv vodeće momčadi La Lige, jednog od najboljih klubova u Italiji i nesuđenog prvaka Nizozemske što, vjerujem, sve govori. Po pitanju bodova imali smo veliku želju biti konkurentniji za prolaz, ali.. Pokazali smo se kao momčad i kao pojedinci. Idemo to sutra opet potvrditi i obraniti našu Rujevicu - najavio je Rožman.

Napokon... Ovaj bod Rijeka je zaslužila još prije mjesec i pol!
Napokon... Ovaj bod Rijeka je zaslužila još prije mjesec i pol!

AZ u Rijeku stiže s novim trenerom. Umjesto Arnea Slota (uprava mu nije oprostila pregovore s Feyenoordom) momčad vode dosadašnji pomoćnici, Pascal Jansen i mostarski stručnjak Marino Pušić.

AZ je tek osmi u nizozemskoj Eredivisie, a na Rujevicu dolazi spasiti sezonu (i budžet) prolaskom skupine. Ne treba očekivati nikakve velike promjene u filozofiji igre. Alkmaar je tipična nizozemska 4-3-3 škola s jakim naglaskom na igru preko bokova, brze (kako Rožman voli reći) 'wingere', dosta otvoreni gard i traženje situacije u kojoj će njegovi napadači ići 'jedan na jedan' s protivničkim stoperima i 'bekovima'.

Europa League - Group F - AZ Alkmaar v HNK Rijeka

Rijeci sigurno ne bi bilo pametno opet ući u otvoreno nadmetanje nego se postaviti pametno, racionalno i sa punom ravnotežom u igri kao što je to napravila na zadnja dva gostovanja (1-1 kod Real Sociedada i 2-1 pobjeda u Splitu). Pa se na kraju revanširati za četiri komada iz Alkmaara i Nizozemcima srušiti europske snove za ovu godinu!

Inače, HNK Rijeka do 13. prosinca prima prijave za povrat novca za dvije utakmice Europske Lige odigrane na Rujevici bez prisustva navijača. Nakon završetka prijava, povrat novca izvršit će se u roku od 15 dana. Sve potrebne informacije i obrazac za prijavu može se pronaći na ovom linku, a sve dodatne upite poslati na email podrska@nk-rijeka.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu