Sport

Komentari 1

Rijeka opet dobila Varaždin 2-1: Ovo je za mene veliki rezultat

Rijeka opet dobila Varaždin 2-1: Ovo je za mene veliki rezultat

Zoran Kastel i Dario Jertec pokušali su sve da zaustave Rijeku, ali ipak je sve bilo isto kao i u prošla dva Kup susreta. Energetski su pali pred kraj susreta, a kako su sami rekli, Rožmanove trupe su to iskoristile

Treću godinu zaredom Rijeka je izbacila Varaždin iz osmine finale Hrvatskog kupa. Najinteresantnije je to što su sva tri susreta završila rezultatom 2-1 (0-1).

Onaj ove sezone susret je bio sličan onome od prije dvije sezone. Tada su Varaždinci imali 1-1 i u nekoliko navrata bili su blizu slavlja, no u zadnjoj minuti sudačke nadoknade ukazao se Antonio Čolak i donio slavlje Riječanima koje je tada vodio Igor Bišćan. Bišćan je tada taman zamijenio Matjaža Keka.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Riječana nakon izborene Europske lige

Ovaj put Varaždinci su imali nove trenere Zorana Kastela i Darija Jerteca koji su u avanturu krenuli 4-2 slavlje protiv Hajduka u prvenstvu. Mirisalo je da bi dvojac mogao nastaviti s podvizima jer su Varaždinci imali 1:0 iz 40. minute kada je zabio Ivan Posavec, no onda se u samoj završnici dogodila magija u nogama Roberta Murića, dečka rodom iz Bednje.

On je prvo asistirao Ninu Galoviću za izjednačenje u 78. minuti, a u 90. minuti razigrao Luku Menala koji je donio slavlje Riječanima.

- Utakmica je bila kako smo očekivali. Teren je bio vrlo težak za vrhunsku predstavu. Skidam kapu svojim dečkima jer pokazali su karakter. Puno toga smo mijenjali i prilagođavali, a energetski smo se jako potrošili pa je ovo za mene velika pobjeda u natjecanju koje je vrlo neizvjesno – rekao je Simon Rožman, trener Rijeke.

Varaždinci na kraju nisu uspjeli skinuti branitelja naslova.

- Htjeli smo iznenaditi Rijeku i na kraju smo ih namučili do 90 minute. Odigrali smo taktički discipliniranu utakmicu bez obzira što smo imali poteškoće u rosteru. Nismo mnogo mogli kombinirati jer smo imali četiri do pet ozlijeđenih igrača te dva juniora na klupi. Za očekivati je da pred kraj padnemo, no dečki su dali svoj maksimum – rekao je Zoran Kastel, trener

Najčitaniji članci