Obavijesti

Sport

Komentari 44

Rijeka pobijedila Dragovoljac, Vargić skinuo penal domaćinu

Rijeka pobijedila Dragovoljac, Vargić skinuo penal domaćinu
7

Kek je dosta izrotirao momčad, a oni koji su dobili priliku, tu su priliku jako dobro iskoristili. Za Rijeku su golove zabili Mujanović i Pokrivač. Vargić je obranio penal

VIDEO

Rijeka je na najbolji mogući način najavila gostovanje kod Stuttgarta. Na gostovanju u Kranjčevićevoj kod Hrvatskog dragovoljca pobijedili su 2-0 te tako nastavili niz nepobjedivosti u ovoj sezoni.

Kek je dosta izrotirao momčad, a oni koji su dobili priliku, tu su priliku jako dobro iskoristili. Rijeka je povela u 22. minuti golom Mujanovića koji je na drugoj stativi neometan zabio nakon ubacivanja Bertoša.

Samo 40 sekundi kasnije Dragovoljac je imao priliku izjednačiti, nakon što je Knežević u šesnaestercu srušio Jajčinovića, ali Doležalov udarac iz penala odlično je obranio Vargić.

U 55. minuti Nikola Pokrivač nakon odličnog proigravanja Ajayija imao je priliku riješiti pitanje pobjednika, ali njegov udarac zaustavila je stativa.

Ipak, u 76. minuti za domaćine nije bilo spasa. Nakon odlične akcije Borasa i Krstanovića, Pokrivač je zakucao loptu u mrežu Dragovoljca s ruba šesnaesterca.

- Zasluženo smo pobijedili. Odigrali smo pošteno i profesionalno. Puno rotacija na koje smo bili prisiljeni utjecalo je na naš ritam. Kada smo se uštimali u nastavku, dominirali smo. Imali smo i malo sreće kod kaznenog udarca, takvi se propusti u nogometu kažnjavaju.  Zlomislić je već na putu za riječki KBC i njega neće biti u Stuttgartu. Ajayija također. Kod obojice je u pitanju skočni zglob. Te ozljede su posljedica igre, a ne grubih startova. Čestitam domaćinu na korektnoj utakmici - rekao je trener Rijeke Kek nakon utakmice.

Rijeka je pobjedom skočila na drugo mjesto ljestvice s 15 bodova, dok je Hrvatski dragovoljac osmi s tri boda.

Split uvjerljiv protiv Osijeka

Nogometaši Splita napokon su prekinuli seriju negativnih rezultata. Na Parku mladeži bili su bolji od Osijeka 4-0.

Stvari su za goste krenule loše već u 11. minuti kada je Valentin Babić srušio Matu Bilića u izglednoj poziciji za postizanje gola. Dobio je izravni crveni karton, a Splitovci penal koji je u gol pretvorio Mate Bilić. Napadi domaćina bili su učestali, ali na novi gol čekalo se sve do 73. minute kada je nakon asistencije Glavine zabio Henri Belle. Za 3-0 u 80. minuti zabio je Glavina na asistenciju Radotića. Konačnih 4-0 u sudačkoj nadoknadi postavio je Vojnović.

Split je pobjedom preskočio Zadar, te je sada sedmi s osam bodova. Osijek je na devetom mjestu s tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika