Obavijesti

Sport

Komentari 288

Riječani se hrabrim nastupom oprostili: Sevilla pobijedila 1-0

Riječani se hrabrim nastupom oprostili: Sevilla pobijedila 1-0
5

Nogometaši Rijeke izgubili su u šestom kolu EL-a na gostovanju u Sevilli 1-0. Gol odluke zabio je Suárez u 20. minuti, a hrvatski je doprvak promašio nekoliko šansi

VIDEO

Tako blizu, a tako daleko. Rijeka nije bila daleko od senzacije u posljednjem kolu skupine G Europske lige na Sánchez Pizjuánu u Sevilli, ali je zahvaljujući nervoznom početku i sijasetu promašenih šansi početkom drugog poluvremena ostala bez toliko željenog proljeća u Europi. Domaćin je slavio 1-0 golom Denisa Suáreza.

Andalužani nisu dopustili bilo kakvo opuštanje na početku utakmice. Krenuli su autoritativno od prve minute i nakon samo šest minuta mogli povesti kada je Suárez dobio loptu Bacce u šesnaesterac, ali pucao je slabo i Vargić se dobro postavio na njegov šut.

Pritisak Seville potom je malo pao, tražili su domaćini penal, a onda se Suárez iskupio u 20. minuti za promašaj u šestoj. José Antonio Reyes dao mu je loptu u obećavajućoj poziciji na 20-ak metara od riječkog gola, a mladi španjolski reprezentativac riješio se nekoliko igrača i potom poslao Vargića u jednu, a loptu u drugu stranu za veselje velikog dijela tribina Sánchez Pizjuána.

Reuters/PIXSELL

Bio je to okidač dominacije Seville koja je nastavila redati šanse pred Vargićem. Jedno zaleđe za drugim, Rijeka je živjela na rubu potpunog ponora nakon manje od trećine utakmice, ali dobrim reakcijama zadnje linije i koncetracijom pomoćnika Henschela ostala je živjeti još neko vrijeme.

Tek su udarci Jajala i Tomečaka u 36. minuti nagovijestili puno bolju Rijeku u nastavku, no do predaha je Vargić još jednom morao spašavati kada je Reyes u solo-akciji izbio sam pred njega, ali potom i mlako pucao.

Iz svlačionice je izašla neka druga, hrabrija Rijeka. Tomečak je bio glavni kreator nereda u seviljskoj obrani probijajući za njega atipičnu lijevu stranu, a najbolju šansu utakmice promašio je Jajalo nakon što ga je Ivan uposlio na 12-13 metara od gola.

Minutu poslije Kramarićev šut završava u bloku, a potom Kvržić i Kramarić dobivaju priliku oči u oči s Betom. Portugalac je bio na pravim mukama, ali je dvjema odličnim obranama, pokazalo se poslije, donio prevagu u ovoj utakmici.

Reuters/PIXSELL

Pohrlila su oba trenera mijenjati pa se do same završnice ritam utakmice bitno usporio. Sevillini napadi uglavnom su išli na aduta s klupe Gameira, a Rijeka je i dalje držala posjed, no s puno manjom efikasnošću prema naprijed.

I u takvom odnosu snaga riječki napadački dvojac Ivančić-Kramarić mogao je deset minuta prije kraja utakmice sam finiš učiniti bitno neizvjesnijim. Prvo je Ivančić na 25 metara probao lobom, a potom i Kramarić u padu zabiti, ali sreća jednostavno nije bila na strani Rijeke.

Sevilla je u posljednjih pet minuta imala barem tri dobre situacije, iz jedne je Mbia pogodio stativu, a na drugoj strani Kramarić je bio blizu iz slobodnjaka s 20-ak metara, ali golova više nije bilo.

Reuters/PIXSELL

Rijeka na kraju može biti zadovoljna dobrim otporom branitelju naslova, no teško se može oteti dojmu da je u ovoj utakmici itekako mogla napraviti više. Sevilla, s druge strane, prolazi skupinu teže nego što je očekivala, ali Unai Emery i njegova momčad sigurno će ovaj dio europske sezone nastojati što prije zaboraviti i fokusirati se na Primeru, a potom i na obranu naslova.

Provjerite na Goalu kako grafički izgledaju svi ključni detalji s utakmice.

U drugoj utakmici skupine Feyenoord je bez problema prošao gostovanje kod Standarda u Liègeu i tako potvrdio prvo mjesto u skupini. Pogađali su Toornstra (16'), Boëtius (60') i Manu (88').

Europska liga, skupina G, 6. kolo

  • Sevilla - Rijeka 1-0 (Suárez 20')
  • Standard Liège - Feyenoord 0-3 (Toornstra 16', Boëtius 60', Manu 88')

Ljestvica

  1. Feyenoord (+4) 12
  2. Sevilla (+3) 11
  3. Rijeka (-1) 7
  4. Standard (-6) 4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 288
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika