Rijeka, Goran Tomić: Trebao sam mijenjati pet igrača nakon 20 minuta | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 29

Rijeku su iznevjerili najiskusniji. Tomić: Mogao sam ih mijenjati petoricu nakon 20-ak minuta...

Rijeku su iznevjerili najiskusniji. Tomić: Mogao sam ih mijenjati petoricu nakon 20-ak minuta...
4

Čestitke Armadi i isprike svima, mi se nismo ni pojavili na utakmici, rekao je Goran Tomić dan nakon sramotne igre i 0-3 s Hajdukom na Rujevici kojom se pronijela vijest kako je Drmić u subotu potpisao za Dinamo

VIDEO

Na stranu poraz u derbiju, na stranu četvrta uzastopna nula kod kuće s Hajdukom, na stranu rođendan Armade i izgubljena utakmica. Porazi su dio života i nogometa, dogode se. Nije sramota izgubiti, ali JEST sramota izgubiti onako kako je Rijeka izgubila u nedjelju!

POGLEDAJTE VIDEO: Prigodni crni dres

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Murić koji ostavlja Solana da 90% prvog poluvremena igra sam protiv dvojice protivničkih igrača, Drmić koji u 56. minuti dobije nedopustivi crveni karton zbog udaranja protivnika, Pavičić koji dobije kapetansku vrpcu pa odigra 'veteransku' utakmicu...

U tom kvartetu najkvalitetnijih i najiskusnijih samo je Haris Vučkić pokazao ono jedino normalno: želju, trud i žestinu za nadigravanjem i sportskim fajtom. Dok ga u jednom duelu nisu ozlijedili pa je na poluvremenu ostao u svlačionici.

Rijeka odspavala derbi - što su kroz tjedan radili Tomić i igrači?!
Rijeka odspavala derbi - što su kroz tjedan radili Tomić i igrači?!

Dotad je bio onaj koji je pokušavao i igrom i zalaganjem i bodrenjem podići suigrače. Ali... Nije imao koga! Oni koji su morali nositi momčad igrali su kao na vikend haklu s friendovima kad su važniji pivo i ćevapi nakon tekme, a ne kao da igraju jednu od najvećih utakmica hrvatskog nogometa uopće.

Može se izgubiti, ali se ne smije - TAKO izgubiti.

Tomić: Hajduk je bio puno bolji, a crveni Drmića je sve usmjerio
Tomić: Hajduk je bio puno bolji, a crveni Drmića je sve usmjerio

Nemam običaj isticati navijačku subkulturu i 'učinak' tribina, ali u nedjelju navečer Armada i riječka publika očitali su gospodsku lekciju igračima i treneru.

Navijanje od pola sata prije početka utakmice, žestoka podrška svih 90 minuta, a na kraju tih sramotnih sat i pol - glasno navijanje: 'Volim te, Rijeko'! Civilizirano, a s ljubavlju. Onako kako se voli klub kad ga voliš svim srcem.

Murić, Drmić, Pavičić & com. imali su: daleko bolje navijanje nego što su ga zaslužili. I teško da će, ako opet osramote dres s Rijekinim grbom, opet doživjeti takvu blagonaklonost svoje sjajne publike.

Prve sumnje u ishod pojavile su se čim su iz printera izašli službeni zapisnici. Sa samo dva stopera na Livaju i Kalinića, sa samo teoretski dupliranim bokovima jer Murića baš i nije zanimalo kakvog sve posla iza njegovih leđa ima mladi Solano, sa Pavičićem u ulozi kapetana kao očiglednom izravnom posljedicom glasina da je Drmić tijekom vikenda stavio potpis na ugovor s Dinamom...

Rijeka je odigrala tako da protivnik za pobjedu nije morao napraviti - ama baš ništa posebno. Livaja, Kalinić i ostatak splitske momčadi samo su rutinski, laganim trokorakom uzeli, na pladnju im servirana tri boda.

Lakšu utakmicu od ove protiv Rijeke na Rujevici Hajduk valjda nije odigrao u svojih 111 godina.

Drmić će za crveni karton dobiti najmanje dvije utakmice kazne. Pa mu ostaje samo da se, prije odlaska u Dinamo, s klubom, navijačima i gradom pozdravi vrhunskom izvedbom u finalu kupa 26. svibnja na Poljudu protiv istog protivnika.

Šef struke Goran Tomić je dan nakon utakmice, u mikrofon kolege Ferlina, ponudio objašnjenje da je 'nogomet ponekad - neobjašnjiv'.

- Čestitke Armadi na 35. rođendanu i isprike svim navijačima. Mi se zapravo nismo ni pojavili na utakmici!

Na pitanje da objasni zašto mu se momčad 'nije pojavila na utakmici' Tomić je odgovorio:

- A nogomet je ponekad neobjašnjiv.

Drugim riječima: ili ne zna ili nije vrijeme da kaže zašto momčad koju trenira ima oscilacije od igre za desetku (protiv Osijeka) do takve igre da bi bilo bolje da su predali 0-3 bez borbe (protiv Hajduka).

- Prvi gol nas je presjekao, taj penal. Na poluvremenu smo napravili tri izmjene, čak i dobro zaigrali, ali onda se dogodilo to isključenje kakvo si Drmić ne smije dozvoliti. Jesam, pogledao sam i ja usporenu snimku te situacije pa se maknuo od ekrana prije suca jer... Bilo mi je jasno da ide crveni karton.

O tome kako mu je momčad igrala u, za navijače uvijek posebno važnom derbiju, u utakmici koju je imao tjedan dana za pripremiti, Tomić je sve objasnio rečenicom:

- Jesam li mogao ranije reagirati? A jedino tako da nakon 20 minuta promijenim petoricu igrača!

Žuta minuta najboljeg igrača Rijeke: Evo zašto je isključen
Žuta minuta najboljeg igrača Rijeke: Evo zašto je isključen

Rijeka će nakon 10 godina sezonu završiti iza Hajduka, najvjerojatnije na 4. mjestu. Ali sezona im nudi još jednu kolosalno divnu šansu.

Finale kupa u grotlu Poljuda na kojem će za njih navijati i 6-7.000 riječkih navijača koji će put Splita brodom, autima, autobusima... Koji će i s posla bježati i zadnju kunu potrošiti da budu uz svoju Rijeku.

Ima li Tomić momčad u rukama? Postoji li u svlačionici kritična masa za učiniti trofejnom i ovu sezonu? Doznat ćemo do kraja svibnja.

Jedno je sigurno: ako zaključi da ima onih koji će finale igrati kao prošle nedjelje onda neka se Tomić ne dovodi u situaciju da nakon 20 minuta treba mijenjati petoricu igrača nego neka one za koje postoji opasnost da odigraju rekreativnu utakmicu - niti ne vodi u Split.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner