Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Rodeš: Hrvatska ima najjaču slalomsku momčad u povijesti!

Mi danas nemamo nekoga koji može osvajati slalomske utrke kao Ivica nekada, ali ćemo kroz koju godinu imati po četiri skijaša među 30 najboljih slalomaša svijeta...

Pyeongchang 2018 Winter Olympics
Foto: DOMINIC EBENBICHLER
19 komentara

Hrvatsko skijanje opet niže ozbiljne rezultate, 22-godišnji Istok Rodeš osvojio je sedmo mjesto na slalomskoj utrci u Madonni di Campiglio. Ovaj je rezultat snažno odjeknuo u skijaškom svijetu, Hrvatska se polako vraća u skijašku elitu.

- Zadovoljan sam, ali nisam euforičan. Odradio sam dosta dobru vožnju, iako je tu i bilo nekih grešaka. Puno bolje znam odvoziti na treninzima, tako da sam svjestan kako mogu i moram još bolje - rekao je Istok Rodeš, pa dodao:

- Čim je utrka završila, već sam se okrenuo novim izazovima. Sada se želim dobro odmoriti, pripremiti za Sljeme, tu mi je jako bitno ponoviti dobar rezultat. Sljeme je za sve nas veliki izazov, za nas Hrvate to je ipak posebna utrka.

Hrvatska dugo nije imala ovako dobar rezultat u slalomu Svjetskog kupa...

- Hrvatska danas ima najjaču skijašku momčad u povijesti! Da, mi još nemamo nekoga tko može osvajati slalomske utrke kao Ivica Kostelić nekad, ali ćemo kroz koju godinu imati četiri skijaša (tu su još Vidović, Zubčić i Kolega) među 30 najboljih slalomaša svijeta. To je ozbiljan rezultat, samo nam dajte malo vremena, ipak smo svi mi 15-ak godina mlađi od Ivice.

Koliko ste čestitki dobili nakon 7. mjesta u Madonni di Campiglio?

- Uh, bilo ih je puno, stvarno puno. Poslije svake utrke dobivam čestitke, uvijek ih na sve odgovorim, ali ovoga puta ih je bilo jako puno. Zahvaljujem svima, osjećam kako se ljudi vesele novim uspjesima hrvatskog skijanja, ali teško mi je sada izdvojiti neku najdražu čestitku.

Kakva su vaša očekivanja od samoga sebe do kraja ove skijaške sezone?

- Želim biti dobar, želim još napredovati. U prošlosti su me mučile neke ozljede, često nisam bio pravi, ali sada se sve posložilo, znam da mogu biti puno bolji. Pa i skijati bolje nego što je to bilo u Madonni di Campiglio. Ne razmišljam o tome hoću li na kraju sezone biti među 15, 20 ili 30 slalomaša svijeta, već sam koncentriran samo na svaki sljedeći lauf.

U Zagrebu je prilično toplo, plašite li se odgode zagrebačke utrke na Sljemenu?

- Ma ne, nimalo ne strahujem za nešto takvo. Na Sljemenu već danima skijaju građani, tamo će sve biti kako treba.

Još nam samo objasnite kako jedan Varaždinac na kraju završi na snijegu i skijama?

- Haha, sve je išlo preko tate. On se bavio alpinizmom, pa valjda preko Ivanščice stigao do Himalaje. Evo, ja sam na malo drugačiji način krenuo njegovim putem, imam veliku podršku obitelji i prijatelja - završio je dobro raspoloženi Rodeš.    

Naši partneri pišu
Message