Obavijesti

Sport

Komentari 19

Rodeš: Hrvatska ima najjaču slalomsku momčad u povijesti!

Rodeš: Hrvatska ima najjaču slalomsku momčad u povijesti!

Mi danas nemamo nekoga koji može osvajati slalomske utrke kao Ivica nekada, ali ćemo kroz koju godinu imati po četiri skijaša među 30 najboljih slalomaša svijeta...

VIDEO

Hrvatsko skijanje opet niže ozbiljne rezultate, 22-godišnji Istok Rodeš osvojio je sedmo mjesto na slalomskoj utrci u Madonni di Campiglio. Ovaj je rezultat snažno odjeknuo u skijaškom svijetu, Hrvatska se polako vraća u skijašku elitu.

- Zadovoljan sam, ali nisam euforičan. Odradio sam dosta dobru vožnju, iako je tu i bilo nekih grešaka. Puno bolje znam odvoziti na treninzima, tako da sam svjestan kako mogu i moram još bolje - rekao je Istok Rodeš, pa dodao:

- Čim je utrka završila, već sam se okrenuo novim izazovima. Sada se želim dobro odmoriti, pripremiti za Sljeme, tu mi je jako bitno ponoviti dobar rezultat. Sljeme je za sve nas veliki izazov, za nas Hrvate to je ipak posebna utrka.

Hrvatska dugo nije imala ovako dobar rezultat u slalomu Svjetskog kupa...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hrvatska danas ima najjaču skijašku momčad u povijesti! Da, mi još nemamo nekoga tko može osvajati slalomske utrke kao Ivica Kostelić nekad, ali ćemo kroz koju godinu imati četiri skijaša (tu su još Vidović, Zubčić i Kolega) među 30 najboljih slalomaša svijeta. To je ozbiljan rezultat, samo nam dajte malo vremena, ipak smo svi mi 15-ak godina mlađi od Ivice.

Koliko ste čestitki dobili nakon 7. mjesta u Madonni di Campiglio?

- Uh, bilo ih je puno, stvarno puno. Poslije svake utrke dobivam čestitke, uvijek ih na sve odgovorim, ali ovoga puta ih je bilo jako puno. Zahvaljujem svima, osjećam kako se ljudi vesele novim uspjesima hrvatskog skijanja, ali teško mi je sada izdvojiti neku najdražu čestitku.

Kakva su vaša očekivanja od samoga sebe do kraja ove skijaške sezone?

- Želim biti dobar, želim još napredovati. U prošlosti su me mučile neke ozljede, često nisam bio pravi, ali sada se sve posložilo, znam da mogu biti puno bolji. Pa i skijati bolje nego što je to bilo u Madonni di Campiglio. Ne razmišljam o tome hoću li na kraju sezone biti među 15, 20 ili 30 slalomaša svijeta, već sam koncentriran samo na svaki sljedeći lauf.

U Zagrebu je prilično toplo, plašite li se odgode zagrebačke utrke na Sljemenu?

- Ma ne, nimalo ne strahujem za nešto takvo. Na Sljemenu već danima skijaju građani, tamo će sve biti kako treba.

Još nam samo objasnite kako jedan Varaždinac na kraju završi na snijegu i skijama?

- Haha, sve je išlo preko tate. On se bavio alpinizmom, pa valjda preko Ivanščice stigao do Himalaje. Evo, ja sam na malo drugačiji način krenuo njegovim putem, imam veliku podršku obitelji i prijatelja - završio je dobro raspoloženi Rodeš.    

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu