Obavijesti

Sport

Komentari 4

Roko Ukić dolaskom Drapera u 'repku' dobio konkurenciju

Roko Ukić dolaskom Drapera u 'repku' dobio konkurenciju
3

Mladen Erjavec i Aco Petrović ocjenili su dva najistaknutija hrvatska razigravača. Ukić će dobiti konkurenciju u reprezentaciju čim Draper dobije hrvatsku putovnicu

VIDEO

Roko živi za košarku 24 sata na dan

Roko Leni Ukić nema konkurencije među hrvatskim playmakerima, a sve je bolji i u Euroligi

Za seniorsku momčad Splita debitirao je s 15 godina. Igrao je u Caji Laboral (tadašnjoj Tau Ceramici), Barceloni, Lottomatici, malo u NBA-u (Toronto i Milwaukee), a prije godinu dana skrasio se u Fenerbahçe Ülkeru, koji je dolaskom Nevena Spahije na klupu i Rokova prijatelja Marka Tomasa postao jedna od najmoćnijih europskih momčadi.

- Ima nevjerojatan prvi korak, jedan od najbržih u Europi. Ali njegova glavna snaga je što je 24 sata na dan u košarci, nema igrača za kojeg nije spreman kad utakmica počne. To je danas toliko rijetko da fascinira - tvrdi Mladen Erjavec. Uz talent, iskustvo i ljubav za košarkom, svake godine sve više napreduje i ide prema europskom vrhu.

ROKO LENI UKIĆ

trica 8 ulaz 9 obrana 8 kreativnost 9 liderstvo 9 brzina 9inteligencija 10 dodavanje 8 ukupno 70

Presuda

S prosjekom od 15,7 koševa i 3,6 dodavanja Ukić je najbolji igrač Fenerbahçe Ülkera u Euroligi. U jedinoj utakmici koju je propustio inače uvjerljivi Fener u Sieni je izgubio 29 razlike.

Draper zaista prvo gleda suigrače

Dontaye Draper uskoro će dobiti hrvatsko državljanstvo i postati ozbiljan kandidat za reprezentaciju

Poslije koledža igrao je u Australiji, Francuskoj, Belgiji i Italiji, a ovoga ljeta Aco Petrović zapazio ga je na Ljetnom NBA-u. Oduševio ga je i odmah ga je poželio dovesti.

- Još nije bio toliko isprofiliran da bih imao veliku konkurenciju ostalih klubova. No zbog igara u Cedeviti sve je veći interes za njega, bez obzira na priču o hrvatskoj putovnici - kaže Aco Petrović i dodaje kako mu je osnovna razlika u odnosu na sve hrvatske playmakere što on prvo želi razigrati suigrače, što je u opisu njegove pozicije. 

Smatra da je Draper dobar lider, ali bi trebao biti glasniji. Erjavec tvrdi kako mu odgovara ako je netko drugi lider, ali se ne skriva u završnici nego preuzima odgovornost.

DONTAYE DRAPER

Trica 7 Ulaz 8 Obrana 9 kreativnost 9 Liderstvo 8 Brzina 9 Inteligencija 10 Dodavanje 9 ukupno 69

Presuda

U NLB-u i Eurokupu u prosjeku postiže 20 koševa i gotovo šest asistencija. Vodeći je u utrci za najkorisnijeg igrača regionalne lige, koju predvodi u asistencijama i osvojenim loptama.

Mladen Erjavec ocjenjuje 

Čini mi se da Draper ima više zraka ako je uz njega još jedan pravi igrač. Roko se dokazao kao vođa u reprezentaciji, kaže Mladen Erjavec, trener Zagreba i pomoćnik Josipu Vrankoviću u hrvatskoj reprezentaciji.

Aco Petrović ocjenjuje

Kao razigravači njih dvojica su dijametralno suprotni pa mogu igrati i zajedno. Ionako sve više momčadi igra s dva ‘pleja’. Draper je malo tiši, ali za nijansu bolji u promjeni smjera, kaže trener Cedevite Aco Petrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...