Obavijesti

Sport

Komentari 18

Roma do slavlja u grotlu San Paola, remi Lazia i Udinesea

Roma do slavlja u grotlu San Paola, remi Lazia i Udinesea
8

'Vučica' je stigla do važne pobjede od 3-1 u 16. kolu Serie A, na teškom gostovanju kod Napolija. Druga rimska momčad, Lazio, izborila je tek remi, 2-2, s Udineseom

VIDEO

Nogometaši Rome upisali su veliku gostujuću pobjedu protiv Napolija u 16. kolu talijanske lige. Bilo je 3-1 za izabranike Luisa Enriquea kojeg bi kritičari, barem na tri tjedna, trebali sada ostaviti na miru.

Bila je to odlična utakmica obiju momčadi u kojoj su prilike naizmjenično sijevale s jedne na drugu stranu. Nisu se igrači ni pošteno zagrijali, a već je bilo 1-0 za Romu. Eric Lamela sjajnim je potezom prošao pokraj dvojice igrača Napolija, ušao u šesnaesterac, pokušao uputiti prizemni centaršut koji je na kraju vratar De Sanctis skrenuo u vlastitu mrežu.

Nakon pogotka uslijedile su prilike sa svake strane, a najbolju je propustio Slovak Marek Hamšik koji je sa dva metra prebacio prazan gol u 24. minuti prvog djela. Četrnaest minuta kasnije Osvaldo je vratio uslugu promašivši jedan na jedan susret s vratarom Napolija. Talijanov udarac iskosa prošao je tik uz vratnicu. Tri minute nakon toga, s gotovo iste pozicije kao i Osvaldo, vratnicu pogađa "strijelac" prvog pogotka Lamela. S minimalnom prednošću Rome otišlo se na predah.

U nastavku je tempo malo splasnuo, ali se moglo vidjeti još nekoliko vrlo dobrih akcija od kojih su čak tri i realizirane. Najprije je legenda Rome Francesco Totti ubacio loptu s desne strane u peterac Napolija gdje se najbolje snašao Osvaldo. Vratar De Sanctis ostao je ukopan na taj centaršut, dok je Campagnaro dopustio da lopta doslovno prođe pored njega i stigne do Osvalda kojem nije bilo teško s nekoliko metara poslati loptu u mrežu.

Nadu Napoliju vratio je tragičar iz prvog djela Marek Hamšik u 82. minuti utakmice kada je iskosa s desne strane probušio dotad nesavladivog Nizozemca Maartena Stekelenburga. Do kraja najprije je u 90. minuti poništen (opravdano) pogodak Napolija zbog zaleđa, a zatim je Roma u idućem napadu postigla pogodak za konačnih 3-1. Strijelac je bio Fabio Simplicio. Roma je ovom pobjedom došla na diobu šeste pozicije zajedno sa još četiri momčadi.

U drugom susretu večeri u Rimu su se sastali Lazio i Udinese odnosno četvrto i trećeplasirana momčad lige. Susret je završio podjelom bodova, bilo je 2-2.

Poveli su gosti iz Udina preko Floro Floresa u 28. minuti. Činilo se da će se na odmor otići s minimalnom prednošću gostiju, a tada se ukazao bosansko-hercegovački reprezentativac Senad Lulić koji zabija za 1-1 na asistenciju Gonzaleza. Nakon svega šest minute igre u nastavku već su domaćini u vodstvu. Veteran Rocchi (34) uposlio je kolegu "penzionera" Miroslava Klosea (33) koji zabija za 2-1.

Izgledalo je da će se Lazio popesti na treće mjesto i priključiti drugoplasiranom Milanu koji ima 31 bod, ali onda je, u 74., Giampiero Pinzi postavio konačnih 2-2. Tim rezultatom Udinese se izjednačio po broju bodova s Milanom (31), te sada obje momčadi imaju dva manje od vodećeg Juventusa uoči trotjedne stanke. Lazio je s jednim bodom došao do brojke 29, odnosno četiri manje od "stare dame".

Serie A, 16. kolo:

Lazio - Udinese 2-2 (Lulić 43, Klose 51 / Floro Flores 28, Pinzi 74)

Napoli - Roma 1-3 (Hamšik 82 / De Sanctis 3-ag, Osvaldo 59, Simplicio 90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union