Obavijesti

Sport

Komentari 414

Pirova pobjeda Rome, 'redsi' u finalu Lige prvaka protiv Reala

Pirova pobjeda Rome, 'redsi' u finalu Lige prvaka protiv Reala
11

Nogometaši Rome ipak nisu uspjeli doći do još jednog čuda. Možda bi uspjeli, ali Skomina ih je zakinuo za dva penala. U prvoj situaciji golman Karius je srušio Džeku dok je u drugoj branič Liverpoola igrao rukom...

VIDEO

Fantastičnu utakmicu u Rimu su odigrali Roma i Liverpool (4-2). Ovo je bio najefikasniji dvomeč u povijesti polufinala Lige prvaka (6-7). Igrači Rome su se dva puta vraćali iz zaostatka, na kraju i poveli s dva razlike, ali su ostali kratki za jedan gol.

Golove za Liverpool zabili su Mane i Wijnaldum u 9. i 26. minuti dok su strijelci za Romu bili Milner (15' Ag), Džeko (52') i Nainggolan u 86. i 93.. No, čini se kako je slovenski sudac Damir Skomina dva puta pogriješio na štetu Rome.

U prvoj situaciji golman domaćina je srušio Džeku, ali su suci svirali zaleđe BiH reprezentativcu. Čini se kako zaleđe nije postojalo. No, druga situacija je još čišća. Pucao je napadač Rome Cengiz Under prema golu gostiju, ali je Arnold blokirao rukom.

Sjajno su krenuli domaćini u utakmicu, znajući kako im što prije treba pogodak. Ali, Liverpool je šokirao domaćine! Nakon velike pogreške Nainggolana, Firmino je povukao loptu i dao Maneu na lijevu stranu. On je ostao sam sa golmanom domaćih i mirno zabio za 1-0. Ovo je prvi gol koji je Roma primila na domaćem terenu.

No, nije se dugo čekalo na odgovor domaćina. Već u 15. minuti dolaze do izjednačenja nakon autogola Milnera. Ubacio je Florenzi u peterac gostiju, lopta je glavom udario El Shaarawy. Dejan Lovren je izbio loptu no pogodio je suigrača Milnera u glavu i lopta je završila u golu. 

Nakon pogotka, "Vučica" je počela napadati još jače i žešće. Ali, evo opet odgovora "Redsa". Nakon glavometa u petercu domaćih, do lopte je došao Wijnaldum koji je mirno pogodio za 2-1. Na predah se otišlo s tom prednošću, te se činilo kako će Liverpool do kraja odraditi vrlo lagan posao.

Silovito su Rimljani ušli u drugo poluvrijeme kao da im je zadnja utakmica, što im se već nakon sedam minuta isplatilo. Prvo je Džeko primio loptu pa ga je srušio golman gostiju Karius, što je Skomina propustio svirati. Naime, pomoćni sudac je pokazao zaleđe, što se čini kako je pogriješio.

Ubrzo nakon toga, Roma dolazi do pogotka. Pucao je sjajno El Shaarawy, što brani golman gostiju, ali lopta dolazi do Džeke koji to sigurno zabija za izjednačenje.

Roma je potpuno preuzela inicijativu i počela napadati iz svih artiljerija. Imao je priliku Cengiz Under u 62. minuti, ali je njegov udarac blokirao rukom branič Liverpoola Arnold! I ovog puta je Skomina propustio svirati penal, napravivši još jednu pogrešku. Trebala su "vučici" im još tri pogotka za prolazak, što su na kraju skoro i napravili. Prvo je sjajnu loptu primio s nekih dvadeset metara Radja Nainggolan te silovito pogodio dinji desni kut, dovevši Romu prvi put na utakmici u vodstvo.

A onda u 93. minuti nakon dvije velike pogreške, Skomina napokon svira penal za Romu. Siguran je još jednom bio Belgijac Nainggolan za vodstvo 4-2. Romi je trebao još jedan pogodak da dođu do još jednog čuda, ali nisu uspjeli. Ubrzo nakon pogotka, sudac je svirao kraj. Romi je na kraju pripala pirova pobjeda.

Rimljani su zaista dali sve od sebe i nisu se predavali kada su i gubili. No, ipak nisu uspjeli doći do velikog preokreta. U pokušaju pothvata im je otežao i slovenski sudac Damir Skomina koji je propustio svirati dva penala za domaćine.

Liverpool se tako nakon 12. godina plasirao u svoje osmo finale Lige prvaka, u kojem će snage odmjeriti protiv Real Madrida 26. svibnja u Kijevu. Liverpool je do sad osvojio pet naslova, a jedan naslov su osvojili upravo protiv Madriđana.

- Bila je ovo divlja utakmica. Apsolutno zasluženo idemo u finale. Znate, ne možete doći tamo bez barem malo sreće. I Real Madrid je imao sreće večer prije nas, tako to ide. Moji momci su ovo zaslužili. Karakter koji imaju, nogomet koji igramo- to je čisto ludilo. Pa mi prolazimo dalje sa 7-6 u dvije utakmice. Nevjerojatno! - rekao je nakon utakmice trener Liverpoola, Jürgen Klopp.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 414

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring 1. lipnja protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Njihova borba neće biti za IBF titulu jer je Ukrajinac tražio izuzeće
Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru