Obavijesti

Sport

Komentari 16

Romi tek remi s Feyenoordom, Everton i Napoli riješili prolaz

Romi tek remi s Feyenoordom, Everton i Napoli riješili prolaz
7

Nakon prvih utakmica 1/16 finala Europske lige od 19 sati, Everton i Napoli praktički su osigurali prolazak dalje. Roma je kod kuće odigrala tek 1-1 s Feyenoordom...

VIDEO

Faza na ispadanje Europske lige počela je odigravanjem osam utakmica šesnaestine finala u terminu u 19 sati, nakon kojih su neki dueli praktički već riješeni uoči uzvrata.

Poslije krvavog uvoda u okršaj Rome i Feyenoorda na Olimpicu u srijedu i četvrtak uoči utakmice, nizozemska momčad kući odlazi s vrijednim remijem uz gol u gostima. Završilo je 1-1. Gervinho je u 22. minuti atraktivno doveo talijansku momčad u vodstvo, a Kâzım Kâzım bacio je u delirij brojne Feyenoordove navijače golom u 55. minuti nakon odbijanca.

Iako je gotovo pola sata morao igrati s desetoricom zbog isključenja Johna Stonesa, Everton je kod Young Boysa u tom trenutku imao 4-1 i uspio je očuvati to vodstvo do kraja. Guillaume Hoarau doveo je Švicarce u vodstvo u desetoj minuti, a Englezi već do poluvremena okreću na 3-1 golovima Romela Lukakua i Seamusa Colemana, sve nakon proboja po lijevoj strani šesnaesterca.

Lukaku je upotpunio hat-trick golom iz kontre u 58. minuti za 4-1, nakon čega Stones radi faul za penal u 63. i dobiva crveni, a Hoarau propušta odličnu priliku vratiti Švicarce koliko-toliko u dvoboj.

Još je uvjerljiviji u gostima bio Napoli za koji ne može igrati Ivan Strinić jer je već ranije nastupao u ovom natjecanju ove sezone za Dnjipro. Talijani su kod Trabzonspora sve riješili nakon manje od pola sata igre golovima Henriquea, Higuaína i Gabbiadinija. Pet minuta prije kraja Dries Mertens nije iskoristio penal, ali je u nadoknadi ipak stigao četvrti gol u turskoj mreži. Zabio ga je Duvan Zapata, pa će uzvrat u Napulju biti samo formalnost.

Dnjipro Nikole Kalinića, za koji je povremeni hrvatski reprezentativac igrao u drugom poluvremenu, u Kijevu je pobijedio Olympiacos 2-0 blitz-kriegom u razmaku od 50. do 54. minute, kada su zabijali Jaba Kankava i Ruslan Rotan. Zenit je slavio u gostima kod PSV-a golom Hulka, baš kao i Club Brugge kod Aalborga 3-1. Torino je namučio Athletic Bilbao odigravši 2-2 u Italiji, a Wolfsburg bez ozlijeđenog Ivana Perišića kod kuće svladao Sporting 2-0 uz dva gola Basa Dosta.

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice

  • Young Boys - Everton 1-4
  • Torino - Athletic Bilbao 2-2
  • Wolfsburg - Sporting 2-0
  • Aalborg - Club Brugge 1-3
  • Dnjipro - Olympiacos 2-0
  • Trabzonspor - Napoli 0-4
  • Roma - Feyenoord 1-1
  • PSV - Zenit 0-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja