Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ronaldo i službeno na Poljudu

Ronaldo i službeno na Poljudu

Hrvatska i Portugal posljednju će utakmicu u Ligi nacija 17. studenog odigrati u Splitu. "Vatreni" će tako, nakon Mađara prošlog listopada, drugi put u 13 mjeseci na Poljud

VIDEO

Ono o čemu smo prvi ekskluzivno pisali, danas je dobilo i službenu potvrdu. Cristiano Ronaldo stiže na Poljud! Uh, kakav će to spektakl biti. Nakon Španjolske, Italije, Njemačke, Nizozemske, Brazila, Poljud će ugostiti još jednu spektakularnu reprezentaciju. U Split stiže aktualni europski prvak!

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u utorak je odlučio kako će se utakmica posljednjeg, 6. kola Lige nacija između Hrvatske i Portugala igrati 17. studenoga na stadionu Poljud u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hrvatske na Maksimiru

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Maksimiru 03:02

Hrvatska se u Split vratila nakon dugo vremena 10. listopada prošle godine utakmicom protiv Mađarske u okviru kvalifikacija za Euro 2020., a "vatreni" su tada pred punim tribinama ostvarili pobjedu od 3-0.

Izvršni direktor i član Izvršnog odbora HNS-a Marijan Kustić i Ile Topuzović u utorak su održali sastanak s predstavnicima Grada Splita predvođenima gradonačelnikom Androm Krstulovićem-Oparom, koji su dali suglasnost za održavanje utakmice u Splitu.

Hrvatska će natjecanje u skupini C Lige nacija započeti gostovanjima u Portu i Parizu protiv Portugala ovu subotu, odnosno Francuske u utorak, slijede dvije domaće utakmice u listopadu u Zagrebu protiv Švedske i Francuske, dok će u studenome prvo gostovati kod Švedske, a potom u zadnjem kolu u Splitu dočekati Portugal.

Hrvatska je protiv Portugala igrala pet puta i niti jednom nismo pobijedili. Da stvar bude lošija, u tih pet utakmica Hrvatska je zabila samo jedan gol. Prvi put protiv Portugala igrali smo na Euru 1996. i izgubili 3-0. Drugi susret bio je 2005. u Coimbri, koji smo izgubili 2-0. Treći susret bio je u Ženevi 2013., a Portugalci su slavili 1-0.

Četvrti pokušaj pobjede protiv Portugala neuspješno je prošao na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj. U Lensu smo tada u osmini finala nesretno izgubili 1-0, golom u posljednjim minutama drugog produžetka. Tek iz petog pokušaja uspjeli smo zabiti gol, ali ne i pobijediti. Bilo je to u prijateljskom susretu u Farou, kada smo odigrali 1-1, a jedini gol za Hrvatsku zabio je Perišić.

S druge strane, nije ni da se Cristiano Ronaldo baš nazabijao golova protiv Hrvatske. Zabio nam je samo jedan, u prijateljskom susretu u Ženevi, 2013., kada smo izgubili 1-0. Eto, valjda će šesti i sedmi put biti sretan, bilo bi sjajno kad bi i u Portu i na Poljudu pao Portugal.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića