Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ronaldo je najplaćeniji sportaš svijeta. I to ne zbog nogometa

Ronaldo je najplaćeniji sportaš svijeta. I to ne zbog nogometa

Top 3 Forbesove liste zatvara još jedan nogometaš, a u prvih 10 su tri košarkaša i jedan boksač. Unatoč tome što se umirovio u rujnu 2022., Roger Federer je i nakon odlaska zaradio pozamašnu svotu

VIDEO

Po prvi put nakon 2017. godine, i treći put generalno, Cristiano Ronaldo je najplaćeniji sportaš svijeta, objavio je Forbes.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Cristiano Ronaldo 02:45

U analizi se razmatrao period od 12 mjeseci između 1. svibnja 2022. i 1. svibnja 2023. godine. A portugalska zvijezda je u godini dana zaradila ukupno 136 milijuna američkih dolara. Ronaldo je, tako, preuzeo titulu najplaćenijeg svjetskog sportaša od najvećeg i vječitog rivala Lionela Messija, koji je ove godine sa zarađenih 130 milijuna dolara zauzeo drugo mjesto. Treći je Kylian Mbappé. Zvijezda PSG-a zaradila je 120 milijuna dolara.

FILE PHOTO: Saudi Arabia - Saudi Pro League - Al Nassr v Al Shabab

Zanimljivo, dok je Messi 65 milijuna uprihodio od nogometa, a 65 od aktivnosti van terena, dok je Mbappé čak 100 milijuna zaradio samo od nogometa, Ronaldo je 46 zaradio ugovorima od Manchester Uniteda i saudijskog Al Nassra. Ostatak od 90 milijuna dolara stiglo je van nogometa, odnosno od sponzorskog ugovora s Nikeom i Ronaldova brenda CR7.

Forbes svoje kalkulacije bazira na podacima stečenim od insidera unutar raznih industrija, novinskih članaka i službenih podataka o primanjima.

Pa je tako na četvrto mjesto dospio LeBron James, koji je u razdoblju od 12 mjeseci zaradio 119,5 milijuna dolara. I on je većinu uprihodio aktivnostima van terena (44,5 - 75). Peti je boksač Canelo Alvarez sa zaradom od 110 milijuna dolara dok šesto i sedmo mjesto zauzimaju golferi Dustin Johnson (107 milijuna dolara) i Phil Mickelson (106 milijuna dolara).

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Los Angeles Lakers
Boxing: Canelo vs Golovkin III

Osmi je zvijezda Golden State Warriorsa i NBA lige Stephen Curry (100,4 milijuna dolara), a deveti bivši tenisač Roger Federer. Unatoč tome što se umirovio u rujnu 2022. godine, u nadolazećem periodu uspio je zaraditi pozamašnu svotu i najplaćeniji je tenisač protekle godine. Slično, najplaćenija tenisačica bila je Serena Williams. Ona je dospjela do 49. pozicije sa zaradom od 45,3 milijuna dolara, no, kao i Federer, umirovila se u rujnu 2022. pa svejedno bila najplaćenija tenisačica.

NBA: Playoffs-Golden State Warriors at Sacramento Kings Laver Cup

Najplaćenijih 10 sportaša na svijetu zatvara još jedan košarkaš. Kevin Durant je zaradio 89,1 milijun dolara. U 50 najplaćenijih sportaša svijeta za 2023. nema Hrvata, a cijelu listu možete pogledati OVDJE.

Top 10 najplaćenijih sportaša u 2023. godini:

  1. Cristiano Ronaldo (nogomet) - 136 milijuna američkih dolara
  2. Lionel Messi (nogomet) - 130 milijuna
  3. Kylian Mbappé (nogomet) - 120 milijuna
  4. LeBron James (košarka) - 119,5 milijuna
  5. Canelo Alvarez (boks) - 110 milijuna
  6. Dustin Johnson (golf) - 107 milijuna
  7. Phil Mickelson (golf) - 106 milijuna
  8. Stephen Curry (košarka) - 100,4 milijuna
  9. Roger Federer (tenis) - 95,1 milijuna
  10. Kevin Durant (košarka) - 89,1 milijun
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.