Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ronaldo: Moj Vieri, Taribo je u sedam godina ostario tek dvije

Ronaldo: Moj Vieri, Taribo je u sedam godina ostario tek dvije
2

U sedam godina koliko se nismo vidjeli ja sam ostario sedam, a Taribo: dvije godine. Ma nisam ja Il Fenomeno nego on, ispričao je Ronaldo dok su se on i Vieri izvijali od smijeha na Westov račun

VIDEO

Svaka dva-tri mjeseca mu umre baka... I tako već dvije godine. Putovnicu mijenja svake godine... I datum rođenja svaki put drukčiji. Te su nam priče krajem '90-ih, umirući od smijeha, pričali talijanski kolege, kroničari Intera, na glasovitim terasama San Sira.

Pokretanje videa...

Ronaldo 01:32

Glavni junak: Taribo West. Reprezentativac Nigerije. Čovjek je igrao na Svjetskom prvenstvu. Uz Inter igrao je u AC Milanu. I Auxerreu, Partizanu, Kaiserslauternu, Derby Countyju...

U siječnju 2007. trebao je potpisati i za Rijeku. Već je bio na Matuljima, na liječničkom pregledu. Na kojem je ustanovljeno kako skoro da "nema koljena". Istrošena. Od profesionalnog nogometa i - neutvrđene starosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nosio je one glasovite pletenice, kao rogove. Igrao je stopera. A igrao je tako da su mu tribine uglavnom skandirale "Mangia li tutti... Taribo, manga li tutti". Taribo... Sve ih pojedi!

Njegov nekadašnji suigrač, vanzemaljski dobri nogometaš Ronaldo (onaj pravi, originalni; Brazilac, Luis Nazario de Lima) sa jednim je drugim velemajstorom iz iste svlačionice Christianom Vierijem radio jedan od svojih online intervjua pa ispričao svoju priču o Taribu:

- Imam sam 15 godina, igram za brazilsku U-15 reprezentaciju. Igrali smo prijateljsku sa Nigerijom U-20. Ne možeš im ništa. Mi klinci, oni odrasli ljudi. A neki izgledaju kao da imaju, ne 20, nego barem 30 godina - priča Ronaldo.

- Za Nigeriju je tada igrao Taribo West. Prema zapisniku: 20-godišnjak. Prođe sedam godina, ja preko Cruzeira, PSV-a i Barcelone dođem u Inter. Prvi dan priprema, uđem u svlačionicu, dočeka me Taribo. Gledam popis cijele momčadi. Ja: 22 godine, Taribo... Isto 22 godine! - smije se Brazilac.

- U sedam godina koliko se nismo vidjeli ja sam ostario sedam, a Taribo: dvije godine. Nisam ja 'Il Fenomeno' nego on - ispričao je Ronaldo dok su se on i Vieri izvijali od smijeha.

Skupa su osvojili Europsku ligu, a West je danas svećenik koji objašnjava da njegova generacija nije Nigeriji donijela radost jer su igrači pili alkohol i družili se s prostitutkama. Naravno, drugi igrači. On ne. On je uvijek bio bogobojazan i, nadasve, istinoljubiv.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener