Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ronaldo najbolji na svijetu, ali Macheda će biti još bolji

Ronaldo najbolji na svijetu, ali Macheda će biti još bolji
1

Alex Ferguson tvrdi da je Cristiano Ronaldo puno bolji igrač od Messija i Kake, ali i da u svlačionici ima igrača koji može postati još bolji od njega

VIDEO

Tog dana Cristiano Ronaldo odigrao je  ispodprosječnih 45 minuta u debiju za Real, a trener Manchester Uniteda nanizao je najveće moguće komplimente na račun svojeg bivšeg igrača.
- Cristiano je najbolji nogometaš na svijetu! Daleko najbolji. Bolji je i od Kake i od Messija, za klasu je jači igrač od njih - misli Ferguson, koji je već dugo bio svjestan da će Ronaldo prije ili kasnije napustiti Old Trafford.
- Prije tri godine razgovarao sam s pomoćnikom Queirozom i zaključili smo da bi bilo sjajno ako ga uspijemo zadržati još dvije godine u klubu. Ostao je i godinu dulje, ukupno šest sezona, što se može smatrati našim uspjehom - misli Škot.
Ronaldo mu je u razdoblju svoje 'vladavine' u Unitedu donio hrpu trofeja i naslova. Bio je daleko najbolji igrač u osvajanju tri naslova prvaka Engleske u posljednje tri godine.
- Njegov doprinos momčadi je nevjerojatan, a njegova statistika impresivna. Puca na gol, prodire u šesnaesterac, opasan je glavom... Ima sve, apsolutno je fantastičan igrač. A može biti i još bolji bude li i dalje trenirao kao što je trenirao u Unitedu - kaže Ferguson. Ronaldov dres dao je Michaelu Owenu, kojeg je izvukao iz 'naftalina'. No drugi je  igrač predodređen za Ronaldova nasljednika.
- Federico Macheda je pravi igrač, ima sve što je i Ronaldo imao u njegovim godinama. Gotovo je nevjerojatno da mu je samo 17, moramo provjeriti te njegove papire - rekao je sir Alex i dodao:
- Dok je na terenu, djeluje zrelo kao da ima 28 godina.
Mladog Talijana Ferguson je doveo prošle godine iz Lazija i već u prvoj sezoni pokazao je raskošan talent. U tjedan dana dvaput je zabijao za pobjedu, prvo protiv Aston Ville, a onda i protiv Sunderlanda.
- Federico ima vrlo mnogo samopouzdanja. Iako je vrlo mlad, jasno je da će biti vrhunski. Nema tako brze reakcije kao Ronaldo, ali je sjajan u šesnaestercu i ima čudesan osjećaj za gol. Nekad je tog dečka stvarno lijepo gledati na terenu - nahvalio je svog omiljenog mladog igrača Ferguson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'