Obavijesti

Sport

Komentari 191

Ronaldo nije najbolji na svijetu: Jedan je bolji, odlučili su igrači

Ronaldo nije najbolji na svijetu: Jedan je bolji, odlučili su igrači
1

KAO TRUMP I HILLARY Iako je Messi dobio više glasova profesionalnih igrača u izboru na najbolji napad svijeta, navijači, kapetani, izbornici i novinari za najboljeg igrača svijeta izabrali su - Ronalda

VIDEO

Cristiano Ronaldo osvojio je Zlatnu loptu i Fifinu nagradu za najboljeg igrača svijeta u protekloj godini, dvije nagrade koje se od ove godine dodjeljuju posebno, za razliku od proteklih godina kad je Zlatna lopta bila jedinstvena nagrada.

Messi u 2016.

ZA KLUB

  • golovi 51
  • asistencije 25
  • nastupi 51

ZA REPREZENTACIJU

  • golovi 8
  • asistencije 6
  • nastupi 11

Ronaldo u 2016.

ZA KLUB

  • golovi 42
  • asistencije 14
  • nastupi 44

ZA REPREZENTACIJU

  • golovi 13
  • asistencije 3 
  • nastupi 13

No više od 26 tisuća profesionalnih igrača ne misli tako. I tu dolazimo do slučaja Donald Trump - Hillary Clinton. Prvi je izabran za predsjednika SAD-a iako je Hillary imala više glasova. Fifinu najbolju momčad svijeta biraju profesionalni igrači i oni su za najbolji napad svijeta na prvo mjesto stavili Lea Messija kojem su dali najviše glasova, dok je Cristiano Ronaldo završio na drugom mjestu, ispred Luisa Suareza.

Čudni kriteriji

Portugalac je nagradu za Fifinog igrača svijeta dobio jer biraju navijači, kapetani reprezentacija, izbornici i novinari i tu je dobio gotovo 10 posto više glasova od Messija koji se nije ni pojavio na dodjeli, kao ni ostali nogometaši Barcelone.

Ronaldo je osvojio Ligu prvaka s Realom i naslov europskog prvaka s Portugalom, ali Zlatna lopta je individualna nagrada i dodjeljuje se za postignuća tijekom cijele godine. Nakon tog ljeta i berbe trofeja Ronalda gotovo da nije bilo nigdje, a ako ćemo iskreno, nije briljirao ni na tom Euru na kojem je zablistao tek u dvije utakmice, dok je u finalu većinu vremena proveo ozlijeđen uz aut liniju glumeći trenera, dok je Messi nastavio u istom ritmu i njegova forma nije bila u silaznoj putanji. 

EURO 2016 - Final Portugal vs France

Ako gledamo trofeje, zašto Pepe nije najbolji?

Mnogi smatraju kako se više trebalo gledati na individualna postignuća i doprinos momčadi, a ne na trofeje koji su u ovom slučaju Ronaldu donijeli nagrade.

Jer ako gledamo individualna postignuća, Messi je tu ispred Ronalda u svakoj kategoriji. Ako to zanemarimo i gledamo na naslov u Ligi prvaka i osvajanje Eura, zašto Pepe nije ni nominiran za najboljeg?

Što se tiče doprinosa momčadi, ova grafika napravljena krajem 2016. godine najbolje pokazuje koliko je Messi ispred Ronalda. Radi se o grafici igrača iz pet najjačih liga svijeta i u kojim intervalima ostvaruju asistenciju ili gol.

Messi je daleko ispred svih, dok je Ronaldo dolje ispod sredine.

Znate li tko je zabio najviše golova 2016., tko je najbolji asistent, tko ima najviše driblinga, najviše trofeja, hat-trickova, kreiranih šansi, najviše uspješnih okomitih lopti, tko je osvojio La Ligu, Kup kralja i španjolski Superkup prošle godine?

Hint, nije Ronaldo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu