Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ronaldo praznih ruku, Leo Messi najbolji igrač sezone

Ronaldo praznih ruku, Leo Messi najbolji igrač sezone
1

Uefa je proglasila najbolje u prošloj sezoni. Messi je uzeo najvažniju nagradu, a s lijepim trofejima se pohvaliti mogu i Van der Sar, Terry i Xavi

VIDEO

Onaj tko dobije ovu nagradu ući će u društvo najvećih, najavio je voditelj Uefine ceremonije dodjelu nagrade za igrača sezone. Pokraj njega stajali su Edwin van der Sar, John Terry, Xavi Hernandez i Lionel Messi. Kuvertu je u rukama držao predsjednik Uefe Michel Platini, polako ju je otvorio i pročitao ime dobitnika:
- Lionel Messi!
Dvoranom u Monte Carlu promolio se pljesak, potrajao je nekoliko trenutka, a Messi je sramežljivo spuštao glavu. U odijelu, uredno počešljan, tko bi rekao da je to isti onaj tip koji je krajem svibnja u Rimu ljubio kopačku nakon gola Manchester Unitedu u finalu.
- Najbolji trenutak prošle sezone? Joj, stvarno ne znam... Ma cijela prošla sezona bila je čudesna. Kako za mene osobno, tako i za moju momčad - rekao je Messi i ušao u povijest. Kao što je rečeno u uvodu, najveći igrač današnjice ušao je u društvo najvećih svih vremena. Klinac koji je s 13 godina bio toliko sitan da mu noge nisu dosezale pod kada je sjedio na klupi za rezerve danas je sami vrh. Kao da je na vrijeme shvatio da ta klupa nije za njega i počeo - igrati. Toliko dobro da mu danas priređuju ovacije i na Uefinoj svečanosti.
Dobio je Messi i nagradu za najboljeg napadača sezone, ostavio je iza sebe Cristiana Ronalda i Samuela Eto'oa. Portugalcu to neće najbolje sjesti, ali pred njim je sezona u kojoj ima šansu. Pokaži da si bolji, majstore...
Iz Barcelone dolazi i najbolji veznjak sezone. Nagradu je dobio Xavi Hernandez, iako je lako mogao i Andres Iniesta, drugi genijalac koji je također bio u najužem izboru. Steven Gerrard je čudo od igrača, ali uz ovu dvojicu nije imao šanse. Pomalo ironično, Xavi je nagradu primio iz ruku Luisa Figa, čovjeka kojem navijači Barcelone nikada neće oprostiti odlazak s Nou Campa u Real Madrid.
Ali zato su navijači Manchester Uniteda uživali gledajući kako nagradu za najboljeg golmana sezone prima njihov Edwin van der Sar. Portugalac Vitor Baia predao mu je nagradu.
- Uzeti Ligu prvaka je poseban osjećaj, a ja sam je osvojio dvaput. To je još bolje. Volio bih ove godine vidjeti kakav je osjećaj osvojiti je i treći put - rekao je sjajni Nizozemac.
Branič sezone po Uefi je John Terry, kapetan Chelseaja, koji samo zbog onog ćelavog norveškog suca nije igrao rimski finale.
- Radim naporno svakoga dana, dajem sve od sebe da budem najbolji. I to je recep mog uspjeha - objasnio je Terry. Ovo mu je već treći put da je branič godine, doista impresivan učinak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...