Obavijesti

Sport

Komentari 12

Rooney je tek drugi član 'kluba 200': Uh, bit će teško u Splitu!

Rooney je tek drugi član 'kluba 200': Uh, bit će teško u Splitu!
1

Frustrirajuće je ispustiti pobjedu kad vodite 1-0 na poluvremenu s igračem više, ali morate odati priznanje Cityju. Ušli smo u ovu utakmicu s mišlju kako bi bod bio dobar, ali..., kaže veliki Wayne

VIDEO

Između dvije utakmice protiv Hajduka Everton je odradio zahtjevno gostovanje kod Manchester Cityja u Premiershipu i osvojio bod odigravši 1-1.

Junak "toffeesa" bio je Wayne Rooney koji je u 35. minuti pogodio za vodstvo gostiju i postao tek drugi čovjek, nakon Alana Shearera (260), koji je zabio 200 golova u elitnom razredu engleskog nogometa.

- Pridružiti se "klubu 200" čini se sjajno, ali još uvijek imam puno kako bih sustigao Alana. Sjajan je trenutak i nadam se da će ih biti još - rekao je Rooney nakon utakmice i dodao:

- Naš je plan igre stvarno funkcionirao u prvom poluvremenu. City nije stvorio puno prilika, a mi smo uvijek znali da smo prijetnja u kontri i tako smo zabili gol.

"Građani" su izvukli bod u drugom poluvremenu iako su od 44. minute ostali s čovjekom manje nakon dva brzo zarađena žuta kartona Kylea Walkera. Krasnim golom remi im je donio Raheem Sterling.

"Pomalo smo razočarani, naravno da nakon osvajanja boda ovdje to zvuči čudno. Potpisali bismo bod prije utakmice, ali izgubili smo kontrolu nakon igrača više" - Ronald Koeman, trener Evertona

- Frustrirajuće je ispustiti pobjedu kad vodite 1-0 na poluvremenu s igračem više, ali morate odati priznanje Cityju. Ušli smo u ovu utakmicu s mišlju kako bi bod bio dobar i, kad se pogleda sve u cjelini, moramo biti zadovoljni.

Everton se nakon ove utakmice okreće gostovanju na Poljudu u četvrtak (21 sat, HRT 1) i borbi za ulazak u skupine Europske lige nakon pobjede 2-0 iz prve utakmice na Goodison Parku.

- Imamo težak tjedan. Nakon ove utakmice imamo samo dva dana odmora, utakmicu u četvrtak i potom još jednu u nedjelju. Težak je tjedan kojega smo počeli dobro osvajanjem boda. Nadam se da ćemo tako i nastaviti u sljedeće dvije utakmice - poentirao je Rooney, koji je izašao iz igre u 90. minuti uz bolnu grimasu na licu.

Manchester City v Everton - Premier League - Etihad Stadium

Everton je u posljednjih pola sata utakmice morao prijeći iz sustava trojice na četvoricu u zadnjoj liniji nakon izlaska iz igre Ashleyja Williamsa zbog ozljede. Velšanin im je ključni igrač u obrani, no čini se kako će biti u konkurenciji za Hajduk.

Izgledan je i nastup Morgana Schneiderlina s obzirom na to da je pocrvenio u samoj završnici utakmice protiv Cityja pa će propustiti nedjeljno gostovanje kod Chelseaja.

Vruće na Poljudu: Stiže čak 1200 Engleza

Neće se Poljud u četvrtak zaplavjeti, no Everton će u uzvratu protiv Hajduka imati dobru podršku svojih navijača. Englezi su kupili malo više od 1200 ulaznica. Nogometaši Evertona u splitsku zračnu luku sletjet će u srijedu u 15:30, navečer će imati trening, a bit će smješteni u hotelu Le Meridien Lav.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener