Obavijesti

Sport

Komentari 12

Rožman pobijedio solidne, ali iscrpljene Jakirovićeve 'bijele'

Rožman pobijedio solidne, ali iscrpljene Jakirovićeve 'bijele'
3

Rijeka je bila bolja u drugom poluvremenu kad su zaigrali Gajzler, Janković, Lepinjica, Mitrović... Ali umor od Jakirovićevih priprema koje igrači zovu 'ubijačina' bio je prejak da se izbjegne poraz

VIDEO

Simon Rožman vs Sergej Jakirović... 1-0. Rijeka je u Kranjskoj Gori doživjela prvi poraz u ljetnim pripremama i to protiv momčad pod stručnim vodstvom trenera koji je s Rijekom osvojio kup i ušao u skupine Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Rijeka - Domžale 0-1

Kranjska Gora - Igralište 'Čičare'. Bez gledatelja. Sudac: Andrej Žnidaršič. Pomoćnici: Borut Gerkman i Luka Krsnik.

Strijelac: 0-1 Hasanbegović (85').

Rijeka: Zlomislić - Veiga, Dilaver, Smolčić, Vukčević - Petrovič, Banda - Pašalić, Ilinković, Prince - Ivanović (još su igrali: Zadro, Liber, Grgić, Krešić, Bogojević, Lepinjica, Čabraja, Mitrović, Gajzler, Janković). Trener: Sergej Jakirović.

Domžale: Tratnik, Mutavčić, Đurić, Markuš, Kovačević, Krstovski, Julardžija, Repas, Nwankwo, Đapo, Šturm (još su igrali: Tiganj, Matičič, Topalović, Hasanbegović, Awosanya, Pišek, Černe, Hempt, Duranović, Đurić, Fazlić, Husmani, Bobarić). Trener: Simon Rožman.

'Bijelima' su nedostajali Frigan, Hodža i Galešić (priključuju se u ponedjeljak), a pripremama su se tek priključili Labrović (nije ni bio u zapisniku), Banda i Janković.

Jakirović je počeo sa Zlomislićem na golu i kapetanskom vrpcom oko ruke, povratnikom Silivijom Ilinkovićem na 'desetki', a Petrovičem i Bandom u paru zadnjih veznih.

Obregon nije, baš kao u prošloj utakmici sa Spartakom iz Trnave na Rujevici, uopće ulazio u igru iako je bio na klupi i u zapisniku. U zanimljivom ogledu obje strane su imale svoje prilike, Domžale su na kraju u završnici iskoristile jednu i stigle do pobjede.

Slovenci su otvorili utakmicu prilikom Kovačevića čiji je udarac lako ukrotio Zlomislić. Na drugoj strani udarac je okušao Banda (14′), ali bez promjene rezultata.

Domžale opet prijete u 18. minuti, jedan opasan prizeman ubačaj Šturma klizećim startom izbacio je Smolčić. Sjajnu priliku slovenski prvoligaš imao je priliku u 24. minuti: jedna brza tranzicija rezultirala je čistom situacijom za Kovačevića, ali njegov udarac otišao je pored vratnice. U 28. minuti dugu loptu Repas smiruje za Kovačevića, ali Veiga ga je dovoljno omeo da udarac nije bio kvalitetan.

Rijeka je odličnu akciju odigrala u 36. minuti. Prince je izbacio Veigu koji je gurnuo za Ilinkovića. Uslijedio je precizan ubačaj i efektan pokušaj škarica Ivanovića koji je prošao u vratnicu.

U 43. minuti nova prilika za bijele, ali udarac Ivanovića s 18 metara završio je u bloku.

Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene
Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene

Rijeka je još angažiranije krenula u nastavak. Jankovićev (49′) udarac obranio je vratar Domžala, a u 51. minuti vratar Tratnik je sjajnom paradom zaustavio odličan udarac Lepinjice s distance.

Domžale su do gola mogle u 59. minuti, u sjajnoj situaciji Duranović je pucao, lopta je već prošla Zlomislića, a Bogojević je sjajnom reakcijom izbio loptu s gol crte.

Rijeka je uzvratila udarcem Libera (60′) koji je otišao uz vratnicu, dok je i novi udarac Jankovića (68′) otišao preko grede.

Jedini gol na utakmici, na žalost u riječkoj mreži, vidjeli smo u 85. minuti. Brza akcija slovenskog prvoligaša, Hasabengović je pobjegao obrani Rijeke i poentirao za konačnih... Rijeka - Domžale 0-1.

 

Jakirović zainteresiran za klupu reprezentacije BiH: 'Čovjek ne može birati kad će ponuda doći'
Jakirović zainteresiran za klupu reprezentacije BiH: 'Čovjek ne može birati kad će ponuda doći'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše