Obavijesti

Sport

Komentari 12

Rujevica je neosvojiva do sada, ali za Rijeku i Matjaža Keka...

Rujevica je neosvojiva do sada, ali za Rijeku i Matjaža Keka...
1

Derbi je bio vrlo dobar. Osijek je zadržao bod prednosti nad Rijekom i Lokomotivom a Rijeka je treću domaću HNL-utakmicu zaredom ostala bez pobjede. Nije poražena, ali i Hajduk i Istra i Osijek osvojili su bod

VIDEO

Rijeka i Osijek odigrali su vrlo dobru utakmicu nakon koje su i jedni i drugi bili - nezadovoljni. Domaći jer su se nadali trobodu, a nastavili s remijima; Slavonci jer su uz Bočkajev gol promašili dva zicera, a i zato što niti jedan od sudaca nije vidio Mamićevo igranje rukom u riječkom petercu u 15. minuti.

Rujevica je postala neosvojiva tvrđava... Ali - za Rijeku. Hajduk, Istra, Osijek. Tri domaća uzastopna remija (plus poraz od Sarpsborga u Europi; pobjeda nad Rudešom bila je na Rujevici, ali: u gostima). S time da je ovaj večerašnji remi drukčiji jer - Osijek nije stao u bunker, Osijek nije momčad slabija od Rijeke i Osijek bod nije sretno osvojio nego ga je zaslužio jer je bio ravnopravan ili bolji protivnik.

Rijeka je odigrala jednu od boljih ovosezonskih domaćih utakmica. Bez oba standardna beka (debitirao je mladi Petar Mamić) te sa barem donekle nanovo 'probuđenim' znalcem Domagojem Pavičićem. Nije to bila nikakva divota od nogometa, ali je bilo žustro, dinamično i sa željom da se pobijedi. Kako je s jednakom logikom na travnjak istrčao i Osijek... Gledali smo derbi za koji svi zaslužuju pohvale.

Nogomet koji Matjaž Kek i Zoran Zekić pokušavaju usaditi u svoje momčadi postaje reklama za HNL. Naravno, u slučaju da se, kao večeras, sudare dvije tako ambiciozne squadre. Derbi Rijeka vs. Osijek vjerojatno bi nam servirao više golova da sjajni nisu bili i vratari, Sluga i Malenica. Šteta jedino zbog ozljede Hebera za koju se nadamo da nije teže naravi (ozlijedio se kod uklizavanja, valjda u istom trenu kad je zabio za 1:0), a veliki aplauz Bočkaju za golčinu iz slobodnjaka (uz malo Slugino 'kumstvo').

Sudac? Kako kaže Zekić: "Čujem da je bio penal za nas, al' pustimo sad to. I sudac smije pogriješiti, i on je bio na razini derbija'.

Cijeli vrh Prve HNL je u četiri boda, liga nam je zanimljiva. Sezona je tek u početnim taktovima. Ima se još puno toga za 'reći', a Rijeka i Osijek će u toj priči imati puno toga 'za objasniti' suparnicima. Sigurno. Rijeka i Osijek su - vrh hrvatskog nogometa.

ZABAVA! KVIZ: Koji ste domaći celebrity?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve