Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rukavina: Nije normalno, ali se neće osjetiti što nema Bišćana

Rukavina: Nije normalno, ali se neće osjetiti što nema Bišćana

Kvalitetniji smo i od Grčke i od Češke, ali sami smo sebe doveli u nepovoljnu situaciju. Ne damo li maksimum, mogu nas iznenaditi, upozorava Moro uoči utakmice u Varaždinu

VIDEO

Zaželjeli smo se jedni drugih, drago mi je da opet vidim sve na okupu. S obzirom na virus i sve što se događalo, željni smo igranja za reprezentaciju. Siguran sam da je svatko od nas jedva čekao ovaj trenutak, rekao je Nikola Moro (22).

Nogometaš Dinama, ali više ne onog zagrebačkog, nego moskovskog, najvrjedniji je pojedinac hrvatske U-21 reprezentacije (šest milijuna eura) koja ovaj četvrtak u Varaždinu od 19 sati (HNTV) igra možda i ključnu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Grčke.

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćanova prva presica kao izbornika U-21

Pokretanje videa...

Igor Bišćan objavio popis mlade reprezentacije za Litvu i Češku 03:11

Nakon četiri utakmice, među kojima je pretrpjela dva domaća poraza (Škotska i Grčka kući), mladi praktički nemaju pravo na novi kiks. Česi na prvom mjestu bježe pet bodova uz utakmicu više, a Grci četiri.

Samo prvo mjesto izravno donosi završni turnir u Sloveniji i Mađarskoj koji se, zanimljivo, igra u dva termina. Grupna faza u ožujku, a nokaut faza krajem svibnja i početkom lipnja. Osim pobjednika svake od devet skupina, plasman će izboriti i pet najboljih drugoplasiranih.

- Po ovome što vidim na treningu, stanje je jako dobro. Svi su se zaželjeli igranja za reprezentaciju. Svaki igrač je tu s razlogom, jer je u formi, a svi zajedno moramo izgledati i kao cjelina biti u formi - rekao je Moro za HNTV i otkrio kako je korona utjecala na svakodnevni život:

- Moramo se pridržavati nekih mjera radi sigurnosti da se netko ne bi slučajno zarazio, što se dogodilo s izbornikom i stožerom. Što se treninga i utakmica tiče, sve je normalno. Nema nikakvih problema i svi moramo biti spremni.

Hrvatska će biti bez izbornika Igora Bišćana koji je dobio pozitivan nalaz na korona virus tik uoči okupljanja. A pozitivni su bili i neki njegovi suradnici pa će momčad voditi Petar Krpan i Tomislav Rukavina.

- Nažalost, bez izbornika smo i nekih članova stožera, ali dobili smo ljude koji znaju svoj posao i sigurno će nam prenijeti izbornikove ideje. Prihvatit ćemo ih maksimalno dobro. Neki smo već surađivali s Krpanom i Rukavinom i mislim da će to biti dobro - kaže Moro, koji ne dvoji da ova momčad može do broja 1:

- Analizirali smo Grčku. Mi smo kvalitetniji i od njih i od Češke, ali sami sebe doveli smo u nepovoljnu situaciju što se tiče tablice i stanja. Ali to su dobre momčadi i, ne budemo li pravi i damo maksimum, mogu nas iznenaditi. Sve je na nama.

Krpan: Bišćan se osjeća dobro, a mi provodimo njegove zamisli...
Krpan: Bišćan se osjeća dobro, a mi provodimo njegove zamisli...

Kako je u Moskvi nakon prvih nekoliko tjedana?

- Sve je dobro, baš sam zadovoljan. Prilagođavam se tamo, imam tamo jednog igrača koji mi jako pomaže u prilagodbu, igra za bosanskohercegovačku reprezentaciju. Polako ću učiti jezik, tražim stan i tako... Sve ono što ide s novim početkom - zaključio je Moro.

Tomo Rukavina (45), inače izbornik U-17 reprezentacije, dobio je u ruke vrući krumpir četiri godine voditi selekciju starijih i svjestan je pritiska.

- Situacija nije normalna. Činjenica da nema izbornika uvelike mijenja atmosferu i razmišljanja. Ali mi koji smo ovdje, u dogovoru s njim, radimo sve da se to što manje osjeti, da igrači budu fokusirani na teren, protivnika i osvajanje bodova - rekao je Rukavina i nastavio:

- Naravno da poznajem igrače. Nemamo toliko puno kvalitetnih igrača da se ne bismo susreli, mi smo na neki način sudjelovali u radu s njima. Svi su oni etablirani, igraju u velikim klubovima, više-manje su standardni, stalno su na televiziji i na radaru su nam. Upoznati smo s njihovim kvalitetama i karakteristikama i vjerujem da se neće previše osjetiti izostanak izbornika Bišćana.

Zagreb: Dinamo protiv Reala na nogometnom turniru Mladen Ramljak

Kako on objašnjava poraze protiv Češke i Škotske?

- I jedna i druga momčad ispred nas su i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Ali ja sam siguran da su naši igrači individualno jači, da su ti rezultati bili splet nesretnih okolnosti, a ne odraz kvalitete. Bili smo kvalitetniji, ali rezultat je otišao na drugu stranu.

Kako se osjećaju igrači?

- Teško je reći tko je u kakvoj formi. Zadnja utakmica bila je prije desetak mjeseci pa je teško nešto tvrditi sa sigurnošću. Veseli što su velika većina igrača učvrstili pozicije u klubovima, gotovo svi su standardni - zaključio je Rukavina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija