Obavijesti

Sport

Komentari 1

Krpan: Bišćan se osjeća dobro, a mi provodimo njegove zamisli...

Krpan: Bišćan se osjeća dobro, a mi provodimo njegove zamisli...
3

Hrvatska U-21 reprezentacija privremeno je bez stalnog izbornika, a pred njom su ključne europske kvalifikacijske utakmice s Grčkom i Češkom. Privremena rješenja su Petar Krpan i Tomislav Rukavina

VIDEO

U četvrtak Grčka u Varaždinu pa u ponedjeljak, za tjedan dana, gostovanje kod Češke. To su dvije utakmice koje će odrediti put Hrvatske U-21 u lovu na Europsko prvenstvo.

A par dana prije priprema mladi Vatreni doznali su da njihov vođa, izbornik Igor Bišćan, ima korona virus i da će na Grke i Čehe morati bez njega.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Ivanušec u dvije utakmice koje su pred mladom Hrvatskom

Pokretanje videa...

Luka Ivanušec 01:55

Umjesto Bišćan na klupu sjeda tandem Krpan-Rukavina.

- Izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan pozitivan je na Covid-19 pa smo bili prisiljeni formirati novi stožer. U tom stožeru s  izbornikom U-17 reprezentacije Tomislavom Rukavinom smo ja i Nenad Pralija, također iz U-17 reprezentacije, trener vratara Domagoj Malovan i Renato Pilipović koji je i dosad bio u stožeru U-21 selekcije. Mi ćemo voditi U-21 reprezentaciju u ove dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje su pred nama - priča Petar Krpan u mikrofon Hrvatskog nogometnog saveza.

Tko će voditi momčad na utakmicama?

- To ćemo se još dogovoriti. U stalnom smo kontaktu s Igorom Bišćanom za sve vezano uz treninge, analize i sve što Igor htio da se napravi to ćemo mi provesti, u pripremama i na utakmicama.

O protivnicima?

- Najprije nas čeka Grčka u Varaždinu i to je: jako bitna utakmica. Izanalizirali smo ih. Jako su tvrda ekipa. Igraju u sustavu 4-4-2. Samo su jedan u ove četiri utakmice koje su dosad odigrali u skupini. Tako da... Čeka nas jedna baš jako teška utakmica, ali kroz analize smo uočili i njihove mane koje se nadamo iskoristiti i ja se nadam pozitivnom rezultatu. U prošlim kvalifikacijama također smo bili u istoj skupini pa smo ih pobijedili u odlučujućoj utakmici u Puli. Nadam se da ćemo i sad napraviti isto. Inače, znam naše igrače. Svi su oni u sustavu od ranije, nema nepoznanica.

Stanje u momčadi?

- Otpao je samo Joško Gvardiol koji ima problema sa stopalom i umjesto kojeg smo pozvali igrača Gorice, Krizmanića. Još neki, kao npr. Moro, tek trebaju doći pa ćemo ih vidjeti na treningu, ali zasad, izuzev Gvardiolove, drugih problema s ozljedama nemamo.

Kako su izbornik i ostali iz stožera koji su pozitivni na Covid-19?

- Svi zaraženi članovi stožera se osjećaju dobro. Kažem, u svakodnevnom smo kontaktu i ispunit ćemo sve ono što je izbornik Bišćan zamislio. Inače, u Češku krećemo dan nakon utakmice s Grcima. Ali idemo utakmicu po utakmicu. Na Čehe ćemo misliti nakon Grčke - rekao je Krpan.

China v Croatia - 2017 Gree China Cup International Football Championship

Jedan od najjačih aduta U-21 Hrvatske je Dinamov dragulj - Luka Ivanušec.

- Igrat ćemo i za izbornika, naravno. Igor je naš glavni trener, ali sigurno da i Krpan i Rukavina imaju kvalitetu tako ne vjerujem da će nam to biti pretjerani hendikep. Bitni smo mi koji ćemo biti na terenu, da damo sve od sebe - kaže Ivanušec.

- Drago nam je da smo se okupili, atmosfera je jako dobro. Svi imamo dobro minutažu u klubovima i u formi smo, a to je jako bitno. Grci su jedna od najboljih momčadi u skupini, bit će tvrdo. Imperativ pobjede ne bi nam trebao stvoriti pritisak. Trebamo pristupiti suprotno, biti opušteni i igrati svoj nogomet. Mirnoća nam treba biti jedan od aduta - rekao je Ivanušec, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba