Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Rukometaši najlakše prenose virus, nas će zadnje pustiti...'

'Rukometaši najlakše prenose virus, nas će zadnje pustiti...'
2

Igrači su pristali na 50 posto manje plaće do lipnja, kaže glavni menadžer PPD Zagreba Božidar Jović i dodaje: "Smiješno je da se završnica Lige prvaka igra u prosincu, pa Sagosen će je izboriti s PSG-om i onda tamo igrati za Kiel!?

VIDEO

Eto, i to smo dočekali. PPD Zagreb nije prvak Hrvatske. Hrvatski rukometni savez donio je, unatoč nekoliko pokušaja odlaganja, jedinu moguću i logičnu odluku poništivši Prvenstvo u kojemu je Liga za prvaka tek trebala početi, stoga prvaka, ispadanja i promocija ove sezone neće biti. Pravila vrijede i za muške i za ženske kod kojih se Podravka, s obzirom na broj odigranih kola i dominaciju, malo ljuti, ali rijetko je za sve idealno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:44

- To smo očekivali, Savez je postupio po uzoru na mađarski model, ali to je i naputak Središnjeg državnog ureda za šport. Mislim da u ovo doba nema biranja i ovu odluku treba poštovati. Mi nismo odigrali nijedno kolo za razliku od rukometašica, a još surađujemo i s Kinezima kod kojih je prvo krenulo sve ovo i prvo završilo - rekao je glavni menadžer PPD Zagreba Božidar Jović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad bi nam se igrači, koji su tek krenuli trenirati u svojim domovima, vratili, trebali bismo barem 30 dana treninga. Rukomet je kontakt sport, igrači se znoje i po svim parametrima tako se najlakše prenosi virus. Možda će pojedinačni sportovi koji nemaju kontakta dobiti zeleno svjetlo, ali rukomet će vjerojatno dobiti zadnji dozvolu. 

Iz Podravke poručili HRS-u: Zašto niste proglasili prvaka?
Iz Podravke poručili HRS-u: Zašto niste proglasili prvaka?

Od nastavka su odustali i Nijemci proglasivši Kiel prvakom, nešto ranije i Francuzi koji su pehar poslali PSG-u. Nije, međutim, i EHF koji je završnicu Lige prvaka u Kölnu tempirao za kraj prosinca (?!).

- Malo je smiješno, da, no to je sve zbog financija. Takve stvari tim su organizacijama veliki dobitak novca, ali smiješno je da jedan Sagosen izbori završnicu s PSG-om, a onda na njoj igra za Kiel. Evo, u Njemačkoj je odgođen i Oktoberfest koji je krajem rujna.

Iako je Metković davno skoro uspio, a Nexe već godinama pokušava, tek je korona uspjela zaustaviti Zagrebovu vladavinu koja se protegla na svih 28 godina. Uzme li se obzir loša godina u Ligi prvaka i prva uopće bez ijednog trofeja, ispada da ju je najbolje samo negdje pospremiti na dno ladice.

- Mi smo ove sezone svjesno išli s budžetom s kojim jesmo, kako bismo sanirali klub i riješili dugove, a kako bismo, s druge strane, bili konkurentni sljedeće tri-četiri godine. Svi klubovi koji prolaze kroz iste probleme ne da ne budu prvaci, nego ispadnu iz liga. Pa, evo, jedan Milan se već godinama ne može vratiti u Italiji ni među prvih pet. Stoga, zadovoljni smo jer ciljali smo završnicu SEHA lige i prvenstvo koje mislim da bismo i osvojili. Također, zadržavamo pravo za Ligu prvaka budući da se za to gleda plasman iz protekle sezone, a to nam je bilo i najvažnije. Igra se u novom formatu i mi smo se za njega spremali i financijski i igrački. Mislim da u tih 16 najboljih klubova i pripadamo. 

'Postao sam modni dizajner, a zezaju da sam hrvatski Bieber'
'Postao sam modni dizajner, a zezaju da sam hrvatski Bieber'

Ako se sve normalizira, bit će to puno konkurentniji Zagreb s povratnikom Senjaminom Burićem, Slovencem Žigom Mlakarom, srebrnim hrvatskim reprezentativcem Vladom Matanovićem. Nakon Eura krvnu su sliku već popravili Crnogorac Miloš Božović i pivot Nikola Grahovac, koji još čeka pravu priliku, bit će tu i mladi golman Jandrić, a trebao bi još i povratnik rukometu Mario Vuglač. Odlasci?

- Zna se da ide Slovenac Hrastnik, Ristanović također, a rekli smo i reprezentativcu Bećiriju da može potražiti novi klub. Zlatko Horvat? Ponudili smo mu još jednu sezonu pa da postane dio našeg stožera ili voditelj omladinske škole, no on još želi igrati barem dvije godine. Znat ćemo kroz mjesec dana.

Zna se već, pak, da su i u Zagrebu, u cilju očuvanja stabilnosti kluba, posegnuli za mjerama štednje. Kapetan Horvat i Damir Bičanić uime igrača dogovorili su uvjete s klubom, iako nisu baš lako prihvatljivi, bez ikakvih repova.

- Igrači su pristali na 50 posto smanjenja plaće od ožujka do lipnja, no to nije baš 50 posto s obzirom da imaju automobile i pravo na hranu. Svi su potpisali anekse i shvaćaju situaciju. Za nas iz ostalih pogona direktor Vedran Šupuković još nije odlučio ništa, no bolje da su nekoliko mjeseci financije smanjenje. Nemamo problema u klubu i neka tako i ostane.

A rukomet će se već vratiti...
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida