Obavijesti

Sport

Komentari 21

Pravedan ishod: Švicarci golom Mehmedija došli do bitnog boda

Pravedan ishod: Švicarci golom Mehmedija došli do bitnog boda
7

Ovaj rezultat daleko više na ruku ide Švicarcima koji u ovom trenutku imaju četiri boda, što bi im, teoretski, trebalo biti dovoljno za prolazak u drugi krug

VIDEO

Otvorilo se drugo kolo i u skupini A. Na Hrvatima dragom Parku prinčeva Rumunjska i Švicarska podijelili su bodove rezultatom 1-1.

Ovaj rezultat daleko više na ruku ide Švicarcima koji u ovom trenutku imaju četiri boda, što bi im, teoretski, trebalo biti dovoljno za prolazak u drugi krug. Međutim, moraju još odmjeriti snage protiv Francuza.

Rumunjsku, koja je danas imala lijepu šansu upisati svoju prvu pobjedu na Eurima nakon 16 godina, nalazi se u nezgodnoj situaciji. Imaju samo jedan bod i potrebna im je pobjeda protiv Albanije u zadnjoj rundi natjecanja po skupinama.

Seferović je u očajnoj realizatorskoj formi

Iza nas je vrlo intenzivan dvoboj koji je ponudio utakmicu visokog tempa uz brojne dobre šanse. Ponovo se kao tragičar istaknuo Haris Seferović, švicarski napadač koji je protiv Albanije propustio nekoliko izglednih šansi. Danas je u 15 minuta fulao dvije pri rezultatu 0-0.

Romania v Switzerland - EURO 2016 - Group A

Kazna za to Švicarce je stigla u 18. minuti. Lichsteiner je napravio faul nad Keserua, a drugi penal na turniru za Rumunje iskoristio je Bogdan Stancu. U ovom je trenutku najbolji strijelac turnira u Francuskoj. 

Devet minuta kasnije, Sapunaru je pogodio stativu Sommera, malo je 'žutima' nedostajalo da dođu do uvjerljivog vodstva.

Švicarska je u 38. minuti imala zicera za izjednačenje. Lichsteiner je probio desnu stranu, centrirao točno na glavu Džemailija koji je glavom tukao vrlo loše. 

Mehmedi lijepim golom omogućio Švicarcima važan bod

No, u 57. minuti 'crveni' su izjednačili. Seferoviću realizatorske lekcije može pružiti napadački kolega Admir Mehmedi koji je lijepo opalio po lopti desetak metara od rumunjskog golmana Tatarusanua. 

Romania v Switzerland - EURO 2016 - Group A

Tempo utakmice nije padao sve do posljednjih desetak minuta, mogli smo svjedočiti kvalitetnoj borbi s obje strane. Jednima je hitno trebala pobjeda, dok su drugi bili zadovoljni bodom.

Igrač utakmice: Granit Xhaka

Švicarci veznjak danas je odigrao 'doktorsku' utakmicu, nešto u stilu Luke Modrića protiv Turske. Pravovremen u obrambenim akcijama, siguran na lopti i kreativan u napadačkoj igri. 

SKUPINA A

  • Rumunjska - Švicarska 1-1 (Stancu pen. 18' / Mehmedi 57')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna