Obavijesti

Sport

Komentari 7

Rusija pregazila Slovačku te 26. put postala svjetski prvak!

Rusija pregazila Slovačku te 26. put postala svjetski prvak!
7

U finalu Svjetskog prvenstva igranom u helsinškoj Hartwall Areni igrači Zinetule Biljaletdinova uvjerljivo su nadigrali Slovačku 6-2. Česi su dobili Fince i uzeli broncu

VIDEO

Ruska je hokejaška reprezentacija novi svjetski prvak u hokeju na ledu. U finalu Svjetskog prvenstva igranom u helsinškoj Hartwall Areni igrači Zinetule Biljaletdinova uvjerljivo su nadigrali Slovačku 6-2.

Prvo su svjetsko zlato nakon Švicarske 2009. godine i 26. ukupno Rusi uzeli na superioran način, nanizavši deset pobjeda na turniru organiziranom u Finskoj i Švedskoj. Slavili su u finalu zahvaljujući nizu od pet golova zaredom. Od 0-1 poveli su s nedostižnih 5-1, a drugu su četvrtinu dobili 3-0.

S dvama golovima i jednom asistencijom Ruse je u finalu predvodio Aleksandr Semin. Pavel Dacjuk jednom je zabio i dvaput asistirao dok je Aleks Ovečkin dodao dvije asistencije. U 59. minuti utakmice 11. je gol i 19. poen na turniru ostvario Jevgenij Malkin, čime je postao najučinkovitiji igrač turnira, prvi nakon Waynea Gretzkog 1982. godine koji je iste sezone spojio trofej najučinkovitijeg igrača NHL lige s titulom najučinkovitijeg napadača Svjetskog prvenstva.

Centru Pittsburgh Penguinsa, koji je svoj pogodak pohitao proslaviti u zagrljaj Aleksandra Ovečkina, sunarodnjaka s kojim se svojedobno nije podnosio, također je zasluženo pripala nagrada za najkorisnijeg igrača turnira. Uz njega su mjesto u idealnoj momčadi turnira dobili slovački vratar Jan Laco i bek Zdeno Chara, suigrač na poziciji beka iz ruske reprezentacije Ilja Nikulin, te švedski Henrik Zetterberg odnosno norveški napdač Patrick Thoresen.

Oba je gola za Slovačku u finalu zabio 35-godišnji kapetan, bek Boston Bruinsa Zdeno Chara. Slovacima je srebro prva medalja na Svjetskim prvenstvima nakon zlata 2002. godine.

U ranijem je finalu za brončanu medalju Češka pobijedila domaćina, Finsku, 3-2. Strijelci za momčad Aloisa Hadamczika bili su Petr Prucha, Jiri Nowotny i David Krejči. Svi su zabili u prvoj trećini. Mika Pyoralas nakratko je izjednačio u 17. minuti, a Jussi Jokinen u 50. minuti postavio konačan rezultat.

Česi su time obranili rezultat otprije godinu dana u Slovačkoj. Prije dvije su godine u Njemačkoj osvojila naslov svjetskih prvaka.

Finci su pak i pri osmoj organizaciji Svjetskog prvenstva ostali bez medalje. Prokletstvo se nastavlja.

SP u hokeju na ledu, finale:

Rusija – Slovačka 6-2

za treće mjesto:

Češka – Finska 3-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao