Obavijesti

Sport

Komentari 7

Rusima i Bjelorusima zabranit će nastup i na Igrama u Parizu?

Rusima i Bjelorusima zabranit će nastup i na Igrama u Parizu?

Reedie, bivši predsjednik Svjetske antidopinške agencije (WADA), rekao je da bi bilo nerealno dopustiti sportašima da uđu u kvalifikacijska natjecanja nakon što ona počnu

Sportašima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024. zbog invazije Moskve na Ukrajinu, rekao je viši član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Craig Reedie.

MOO je izdao smjernice sportskim upravnim tijelima u veljači da uklone sportaše dviju zemalja s međunarodnih natjecanja, a Bjelorusija je korištena kao polazna točka za rusku invaziju, koju Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Olimpijska prvakinja javno je priznala da je homoseksualka: 'Morala sam ovo napraviti...'
Olimpijska prvakinja javno je priznala da je homoseksualka: 'Morala sam ovo napraviti...'

- Morat će se donijeti odluka o tome što će se dogoditi sa svakoj od ove dvije zemlje, a moja je pretpostavka da bi opći osjećaj bio da se ne bi trebale natjecati u Parizu - rekao je bivši potpredsjednik MOO-a Reedie britanskim medijima.

Sportaši iz Rusije će propustiti kvalifikacijske događaje za Pariz kao rezultat mjera, a predsjednik MOO-a Thomas Bach rekao je u svibnju da je sudjelovanje Rusije nejasno. Međutim, zasad Ruski olimpijski odbor nije sankcioniran od strane MOO-a niti je MOO zabranio ruskim članovima da sudjeluju na olimpijskim skupovima.

Pogledajte novi dres Barcelone: Košta 150 eura, a inspiriran je olimpijskim zlatom iz 1992.
Pogledajte novi dres Barcelone: Košta 150 eura, a inspiriran je olimpijskim zlatom iz 1992.

Od sportova na olimpijskom programu, samo su biciklizam, tenis i džudo dopustili Rusima i Bjelorusima da se nastave natjecati, ali Reedie je rekao da sumnja da će čak i sportašima iz tih sportova biti dopušteno sudjelovati u olimpijskim kvalifikacijama.

Reedie, bivši predsjednik Svjetske antidopinške agencije (WADA), rekao je da bi bilo nerealno dopustiti sportašima da uđu u kvalifikacijska natjecanja nakon što ona počnu.

- Prilično je teško na pola puta reći onima koji su se kvalificirali da smo promijenili pravila. Dakle, postoji pravi problem za saveze, koji imaju jasnu uputu s kojom su se složili da neće pozivati ​​Ruse i Bjeloruse da sudjeluju u događajima. Na prvi pogled, malo je vjerojatno da bi se itko iz Rusije i Bjelorusije kvalificirao za Pariz - kazao je Reedie.