Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Moskva slavi: Rusi uskoro opet pod svojom zastavom i himnom

Službena Moskva s oduševljenjem je dočekala odluku WADA-e koja je ukinula suspenziju Ruske anti-dopinške agencije. Prvi je to korak prema mogućem povratku nastupanja ruskih sportaša pod svojom zastavom

Foto: DPA/PIXSELL
0 komentara

Ruski sportaši opet bi mogli pod svojom zastavom sudjelovati na međunarodnim natjecanjima nakon što je Međunarodna anti-dopinška agencija (WADA) u četvrtak ukinula trogodišnju supenziju Ruske anti-dopinške agencije (RUSADA). 

RUSADA je ostala bez međunarodnih ovlasti i licence u listopadu 2015. godine zbog velike afere dopinga ruskih sportaša na ZOI u Sočiju, a koji je laboratorij u Moskvi prikrivao i zataškavao.

Kako navodi ruska agencija TASS, na kongresu na Sejšelima za prestanak suspenzije je glasovalo devet od 12 članova Izvršnog odbora WADE, dvojica su bila protiv, a jedan suzdržan.

Službena Moskva je s oduševljenjem dočekala odluku WADA-e, pa je presjednik Ruske anti-dopinške agencije Jurij Ganus kazao kako je to prvi korak prema povratku kredibiliteta Rusije, a list Sport Express piše da je to "Kraj noćne more za ruske sportaše". 

No, ruski mediji upozoravaju da je WADA ukinuće suspnzije uvjetovala jasnim poštivanjem pravila i rokova, a jedan od tih uvjeta je trenutačan i potpun uvid  u dokumantaciju RUSADA-e, kao i priznanje McLarenovega izviješća o nepravilnostima u ruskom sportu. 

Naši partneri pišu
Message