Obavijesti

Sport

Komentari 47

Ruski nogomet na aparatima! U prvu ligu ušao 'azijski' klub

Ruski nogomet na aparatima! U prvu ligu ušao 'azijski' klub
5

Oni bi trebali igrati u japanskoj ligi, rekao je slavni ruski golman Akinfejev nakon što je njegov CSKA gostovao u Vladivostoku. E, sada je u prvu ligu ušao Kabarovsk koji je na granici s Kinom. Rusi su zgroženi...

VIDEO

Ruski nogomet i službeno je na aparatima danas od 16 i 35 po našem vremenu. Dogodilo im se ono što većina prvoligaških klubova nije smjela niti pomisliti, a to je ulazak 'azijskog' SKA iz Kabarovska iz druge u prvu ligu.

Naime, taj se grad nalazi blizu granice s Kinom i od Moskve je udaljen oko osam tisuća kilometara.

Ako bi htjeli ići automobilom od Moskve do Kabarovska, trebalo bi vam oko tri puna dana vožnje!

Dakle, SKA je novi ruski prvoligaš od sljedeće sezone, a do senzacije i svog prvog plasmana u elitni rang u povijesti kluba došli su poslije boljeg izvođenja penala protiv prvoligaša Gazovika iz Orenburga.

Ruski sistem natjecanja nalaže kako treća i četvrta momčad druge lige ide u doigravanje protiv 13. i 14. momčadi iz prve, pa su tako 'azijati', kako ih u Rusiji nazivaju, stigli do druge povijesne šanse.

Naime, SKA je 2013. završio četvrti, baš kao i ove sezone, ali onda su ispali od Pletikosina Rostova u doigravanju.

U ovoj prilici imali su puno veće šanse koje su uz malo sreće iskoristili. Poslije 180 minuta otišlo se u produžetke, a niti nakon njih nije bilo golova. U prvom poluvremenu današnje utakmice domaći su fulali i penal.

Golman Dovbnja sjajno je branio u dvomeču i najzaslužniji je za čudesan uspjeh svog kluba. SKA, objektivno lošija momčad od Gazovika, orijentirala se na isključivi 'bunker' i Gazovik je nizao šanse, no na kraju su poklekli poslije penala.

U trećoj seriji Malik je pucao po sredini, a Dovbnja uspio obraniti, da bi u petoj za pobjedu zabio Korjan.

No, nije ovo prvi put da je jedan klub iz Azije izborio Prvu ligu. Luč Energija iz Vladivostoka koju je tada vodio naš Zoran Vulić igrala je od 2006. do 2008. u elitnom rangu.

Vladivostok se nalazi na granici s Japanom i tada su se Rusi žestoko bunili protiv azijskih klubova. Potrebno je devet sati leta avionom iz Moskve da bi se stiglo na utakmicu, a najveće muke čekaju Zenit iz St. Petersburga koji je udaljen preko 9000 tisuća kilometara od Kabarovska!

- Oni bi trebali igrati u japanskoj ligi - poručio je Igor Akinfejev iz CSKA Moskve nakon što je poslije sedam sati leta njegova momčad bila razbijena 4-0 u Vladivostoku.

Dugo se predlagalo da se lige podijele na Zapadnu i Istočnu zbog strašne udaljenosti, no niti to nije rodilo plodom pa ćemo od sljedeće sezone gledati SKA Kabarovsk protiv Spartaka, Zenita i CSKA-a.

Na zgražanje svih moskovskih klubova, odnosno cijelog ruskog nogometa...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna