Sport

Komentari 7

Ruskinja osvojila srebro pa poludjela: Svi imaju zlato osim mene. Ma mrzim sve ovo!

Ruskinja osvojila srebro pa poludjela: Svi imaju zlato osim mene. Ma mrzim sve ovo!

Ne želim ići na dodjelu medalja. Nikada više neću... nikada, napravila je scenu ruska klizačica Aleksandra Trusova nakon što je osvojila srebro u umjetničkom klizanju. No, ona je htjela samo zlato

Dok se njezina sunarodnjakinja smješkala na najvišoj stepenici slaveći zlato, u njoj su se miješale ljutnja, tuga, ljubomora, bijes. Prodornim pogledom rastapala je led i jasno dala do znanja što misli o srebru koje je osvojila. Buktalo je u njoj, a sve se rasplamsalo nakon dodjele medalja. 

Ruska klizačica Ana Ščerbakova osvojila je zlato u slobodnom programu u umjetničkom klizanju, no svi su pričali o njezinoj sunarodnjakinji koja se totalno raspuknula nakon nastupa. Aleksandra Trusova (17) osvojila je srebro, ali to ju nije zadovoljilo. Napravila je scenu nakon nastupa.

Bila je ljutita na sebe, suce, publiku, svoju kolegicu koja je osvojila zlato. Ljubomora je prevladala, a onda je poludjela. Prijateljstvo, solidarnost, poštovanje, glavni su temelji olimpijskog duha. Očito nije bila na treninzima kada su ih tome podučavali. 

- Pa svi imaju medalju, baš svi, osim mene! Mrzim sve ovo. Ne želim ići na dodjelu medalja. Svi imaju zlato, osim mene. Nikada više neću... nikada - rekla je ljutita Ruskinja i dala naznačiti kako su joj igre u Pekingu bile prve, ali i posljednje. 

Ipak, očito je to bilo u afektu. Kada su se strasti malo smirile i glava ohladila, novinari su je pitali znači li to da zaista odustaje od umjetničkog klizanja.

- Vidjet ćemo.

Pokazala je da je sjajna klizačica i sa 17 godina osvojila medalju, ali njezini treneri će je morati malo podučiti i fair-playu. Da treba poštovati bolje od sebe i prihvatiti realnost.

Inače, u istoj disciplini nastupila je i Kamila Valieva, vjerojatno i najveća priča ovih Zimskih olimpijskih igara. Nakon zlata u ekipnom natjecanju, u krvi joj je pronađena zabranjena supstanca zbog čega su je odmah suspendirali. Ipak, CAS je na kraju poništio tu suspenziju i dopustio joj nastup. U četvrtak nije uspjela do nove medalje. Pala je dvaput tijekom nastupa pa je završila na četvrtoj poziciji.  

Ruski sportaši u Pekingu ne smiju nastupati pod imenom svoje države zbog umiješanosti vlasti u sustavno dopingiranje sportaša na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. Zbog toga nastupaju pod zastavom i himnom Ruskog olimpijskog odbora.

Najčitaniji članci