Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ruskinje osvojile zlato i srebro, a Ukrajinka broncu: Njezina reakcija oduševila je Ukrajince

Ruskinje osvojile zlato i srebro, a Ukrajinka broncu: Njezina reakcija oduševila je Ukrajince

Ukrajinska gimnastičarka Aniela Baltrona osvojila je treće mjesto na vježbama iz šipke na Svjetskom kupu u Dohi, a zbog ruske invazije nad Ukrajinom nije htjela dijeliti postolje s ruskim gimnastičarkama

VIDEO

Na najvišem postolju stoji zlatna Ruskinja Viktorija Listunova, lijevo od nje drugoplasirana Marija Minaeva, još jedna Ruskinja, a na postolju namijenjenom za brončanu medalju - prazno.

Pokretanje videa...

Zelenski zaprijetio Rusima: 'Neće biti mjesta na kojem će se gadovi moći sakriti, osim groba' VIDEO

Tako je to izgledalo na dodjeli medalja za vježbe na šipkama na Svjetskom kupu u Dohi. Treće mjesto osvojila je ukrajinska gimnastičarka Aniela Batrona koja je iz protesta prema ruskoj agresiji na Ukrajinu odbila stati na postolje zajedno s ruskim gimnastičarkama. 

Zbog sankcija koje su brojne organizacije uvele za Rusiju, njihovi sportaši su u Dohi nastupali bez nacionalnih obilježja. No, Batrona nije mogla dijeliti postolje s Ruskinjama čiji predsjednik već danima razara i uništava Ukrajinu.

Svoju medalju primila je nakon službene ceremonije pa se ponosno ogrnula ukrajinskom zastavom. Njezin potez naišao je na oduševljenje njezinih sunarodnjaka koji ovih dana prolaze kroz najteže razdoblje u životu. Bila je to mala iskra koja je još dodatno upalila plamen nade da Ukrajinci zajedništvom i ponosom mogu se osloboditi okova moćnijeg i brojnijeg agresora. Mala gesta, ali u ovakvim teškim vremenima, ukrajinskom narodu vrijedna. 

Rusija je prije 12 dana pokrenula invaziju nad Ukrajinom. Diljem Ukrajine vladaju strah i tuga, nitko ne zna što nosi budućnost, prijeti li katastrofa njihovoj državi od ruske agresije.

People flee from the city of Irpin in Kyiv region

Više od milijun Ukrajinaca napustilo je svoje domove i spas pronašlo u susjednim zemljama, a oni koji mogu, prvenstveno muškarci, ostali su braniti svoju zemlju. Scene granatiranja i raketiranja ukrajinskih gradova te suze preplašenih Ukrajinaca potresli su svijet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...