Obavijesti

Sport

Komentari 14

Ruud je deklasirao Zvereva i zakazao finale s Đokovićem

Ruud je deklasirao Zvereva i zakazao finale s Đokovićem
3

Norvežanin je u nešto više od dva sata u polufinalu s turnira ispratio Alexandera Zverev i preopustio mu samo sedam gemova, bilo je 6-3, 6-4, 6-0. Đoković u četiri meča protiv njega nije izgubio ni set

VIDEO

Casper Ruud (24) i Novak Đoković (35) igrat će finale ovogodišnjeg Roland Garrosa.

Nakon što je Srbin pobijedio Španjolca u popodnevnom programu na Philippe Chatrieru, Norvežanin je vrlo uvjerljivo svladao Nijemca Alexandera Zvereva prepustivši mu samo sedam gemova, bilo je 6-3, 6-4, 6-0 za nešto više od dva sata igre. Skandinavac je od samog je početka držao sve konce igre u svojim rukama, a u posljednjem je setu podario "bicikl" blijedom Zverevu.

French Open

Ruudu je ovo treći finale Grand Slama, lani je na istom mjestu izgubio od Rafaela Nadala, a na US Openu od Carlosa Alcaraza. Zverev je, pak, ostao na jednom finalu, onom na US Openu 2020., koji je izgubio od Dominica Thiema.

Nedjeljni finale počinje u 15 sati, a Đoković je veliki favorit i zbog bogatijeg iskustva, ali i zbog savršenog međusobnog omjera, četiri pobjede iz četiri meča, bez izgubljenog seta.

Igrali su lani na zemlji u Rimu (6-4, 6-3), kao i dvije godine ranije na istom turniru (7-5, 6-3), a ždrijeb ih je spojio i na završnom Mastersu u Italiji na tvrdoj podlozi (7-6(4), 6-2, odnosno 7-5, 6-3 za Đokovića).

French Open

Rekord po broju nastupa u finalima Grand Slama

Ruud je u prvom kolu pobijedio Šveđanina Eliasa Ymera, u drugom kolu Talijana Giulija Zeppierija, u trećem Kineza Zhanga Zhizhena, u osmini finala Čileanca Nicolasa Jarryja, a u četvrtfinalu Danca Holgera Runea.

Đoković je, inače, postao prvi tenisač po broju nastupa u finalima Grand Slam turnira, a u nedjelju će nastupiti po 34. put. U prošlosti samo Amerikanka Chris Evert ima 34 grand-slam finala,Serena Williams ima 33, a Martina Navratilova 32 finalna nastupa. Švicarac Roger Federer i Njemica Steffi Graf igrali su po 31 finale, dok je Španjolac Rafael Nadal 30 puta nastupio u finalima turnira najviše razine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani