Obavijesti

Sport

Komentari 14

Rytas je ipak bio bolji, Cibona nakon 20 godina bez Eurolige

Rytas je ipak bio bolji, Cibona nakon 20 godina bez Eurolige
1

Košarkaši Cibone ispali su iz kvalifikacijskog turnira za Euroligu u Vilniusu. Lietuvos Rytas porazio je zagrebački klub s 88-71. Cibona se ipak plasirala u Eurokup

VIDEO

Da nisu tako očajno skakali u obrani (omjer skokova bio je 19-44), cibosi su jučer u Vilniusu mogli ozbiljnije ugroziti favoriziranog domaćina. No, igračima i proračunom snažniji Lietuvos Rytas iskoristio je raspad sistema kod gostiju u drugom poluvremenu i na kraju visoko pobijedio Cibonu (88:71) za današnji finale euroligaškog kvalifikacijskog turnira. Zagrepčani tako nakon 20 sezona po prvi put neće igrati u Euroligi, ali su automatski plasirani u Eurokup.

Nakon 17:24 u prvoj četvrtini Cibonina petorka Harper, Kovačević, Marčinković, Zubčić i Suton (Žižić) napravila je 15-3 za 32:27. Postignuto je to uz veliku agresivnost na linijama dodavanja, ali i odličnoj napadačkoj minijaturi Kovačevića.

U novom odvajanju na “plus pet” sudjelovao je Zubčić, a slabe defenzivne rotacije spriječile su Zagrepčane da na veliki odmor odu sa zalihom (41:41). Nažalost, početkom drugog poluvremena, Cibonin trener Josip Vranković nije pronašao petorku koja će nastaviti istim tempom, u napadu se počelo solirati, pa su se domaćini odvojili.

U dvije utakmice u Vilniusu Cibona se nije osramotila. Štoviše, najavila se kao jači sastav no lani koji će ozbiljno prijetiti Zagrebu i Cedeviti. Doduše, dobro su se vidjele i slabosti. Jedan je organizacija igre (Chase je sumnjiv, a Harper zelen razigravač), a drugi spore noge centara koji ne mogu pratiti defenzivni ritam vanjske linije.

Prvi centar Žižić još nije u formi, baš kao niti jučer solidni Suton koji se snagom želje i volje nameće treneru. Chase ne može igrati niti potrebnu obranu na suparničkom razigravaču (za tri i pol minute olako je napravio tri prekršaja na Riceu), a jaki individualac Barbour jučer je bio jako loš (četiri koša za 23 minute).

Cibonu su predvodili Demonte Harper s 14 i Goran Suton s 13 koševa. Obojica su prikupili i po četiri skoka. Damjan Rudež je dodao 11 poena. U domaćem sastavu je najbolji bio Tyrese Rice s 19 koševa i 7 asistencija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu