Obavijesti

Sport

Komentari 17

S Crnoga mora na 'Ludu Goru', a sad je došao pojačati Hajduk

S Crnoga mora na 'Ludu Goru', a sad je došao pojačati Hajduk
1

Bugarski reprezentativac Georgi Terziev (24) pojačao je Hajduk u finišu prijelaznog roka. Igrao je za Ludogorec protiv Dinama te za Bugarsku protiv Hrvatske, zabijao je Liverpoolu u LP-u...

Georgi Terziev postaje novi igrač Hajduka. Nakon što je jutros prošao liječnički pregled, bugarski stoper potpisat će ugovor do kraja sezone, uz opciju da Hajduk može otkupiti njegov ugovor od bugarskog Ludogoreca po unaprijed dogovorenim uvjetima.

Unatoč tome što nije prestar, riječ je o iskusnom stoperu, koji je do prošloga ljeta redovito nastupao za Ludogorec, ali izgubio je mjesto u postavi na početku sezone. A Hajduk je ove zime izgubio Lorenca Šimića. I tražio je odgovarajuću zamjenu.

- Tražimo iskusnog stopera koji je igrao na nivou na kojem Hajduk želi igrati - kazali su trener Hajduka Joan Carrillo i sportski direktor Mario Branco.

S obzirom na statistiku 24-godišnjeg Terzieva, pronašli su ga. Ovaj 185 cm visoki Bugarin u karijeri je igrao za Naftex i Černomorc iz Burgasa, a od 2013. godine je bio član Ludogoreca, za kojeg je upisao 70-ak nastupa.  

Nastupao je Terziev za sve uzrasne kategorije bugarske reprezentacije, od čega osam za seniorsku vrstu, a igrao je i kvalifikacijsku utakmicu u kojoj je Hrvatska deklasirala Bugarsku na Maksimiru 3-0

Ima i iskustvo igranja u Ligi prvaka, u kojoj je čak i zabijao. I to ne bilo kome, nego velikom Liverpoolu...

Vrijednost Terzieva, koji ima ugovor sa Ludogorecom do ljeta 2018. godine, na Transfermarktu je procijenjna na 1,6 milijuna eura, što je daleko od odštete koju je Hajduk spreman platiti, no računa se da bi ga nakon šestomjesečne "probe" Splićani mogli dobiti za 500.000 eura.